Categories: Lifestyle

Băutura French 75, recomandată pentru dimineața de după Crăciun. „Lovește” precum tunul francez folosit în Primul Război Mondial

French 75, un cocktail preparat din gin, sampanie, suc de lămâie și zahăr, cu care puteți fenta cu succes dimineața de după Crăciun sau îl puteți servi după masă, alături de o felie de tort sau o tartă de fructe.

Acest cocktail este simplu de făcut, arată uimitor și este revigorant, fiind un cocktail perfect pentru vremea rece din preajma sărbătorilor de iarnă.

FOTO restograf.ro

Băutura „șaptezecișicinci” datează din Primul Război Mondial, iar o formă timpurie a fost creată în 1915 la New York Bar din Paris (mai târziu Harry’s New York Bar) de către barmanul Harry MacElhone. Se spunea că această combinație de ingrediente “lovea” atât de puternic încât se simțea ca și cum ar fi fost un “bombardament” dat de  puternicul tun de câmp francez de 75 mm, folosit în Primul Război Mondial.

„Lafayette Escadrille era o ținută de piloți de luptă aliată, formată din militari americani și francezi, care consumau coniac și șampanie după raiduri aeriene reușite și s-au bucurat de tunul francez 75 pentru siguranța lor”.

FOTO wikipedia.org

Băutura cu numele actual și rețeta s-a dezvoltat în anii 1920 și a fost înregistrată pentru prima dată ca „75” în Harry’s ABC of Mixing Cocktails , ediția din 1922, de Harry MacElhone (cel mai faimos barman, de la începutul secolului XX, pentru rolul său la Harry’s New York Bar din Paris, pe care l-a cumpărat în 1923), și în același an în Robert Vermeire’s Cocktails: How to Mix Them , care creditează băutura lui MacElhone.

Ulterior, rețeta și-a luat forma de acum clasică și numele „French 75” în Here’s How , de Judge Jr. (1927), constând din gin, zahăr, suc de lămâie și șampanie. Rețeta a fost republicată cu numele „French 75” în The Savoy Cocktail Book (1930), ceea ce a ajutat la popularizarea băuturi, potrivit wikipedia.org.

French 75

Ingrediente:

  • 25 ml gin
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 10 ml de sirop de zahăr
  • șampanie sau un vin spumant brut
  • coajă de lămâie pentru decor

Mod de preparare:

  1. Puneți ginul,sucul de lămâie și siropul de zahăr într-un shaker, umpleți-l cu cuburi de gheață și agitați energic timp de 30 de secunde.
  2. Turnați amestecul într-un pahar cu picior (highball, un pahar mai mult înalt, decât larg) și completați cu șampanie.
  3. Ornați această băutură cu o fâșie de coajă de lămâie, scrie restograf.ro.
Beatrise Braha

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

3 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

3 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

3 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

4 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

4 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

4 zile ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Casa cu neguri

This website uses cookies.