Social

Beatrice Mahler, despre carantinare Capitalei: ”Orice carantinare aduce cu sine alte restricții și alte reguli dure”

Beatrice Mahler, despre carantinare Capitalei: ”Orice carantinare aduce cu sine alte restricții și alte reguli dure”

Managerului Institutului ”Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler a mărturisit că singura modalitate de protejare este imunizarea anti-COVID, iar carantinarea Capitalei ar însemna anumite reguli dure, care după un an de restricții ar fi greu de suportat.

Beatrice Mahler, despre carantinare Capitalei

Medicul Beatrice Mahler a precizat că instituirea carantinei aduce reguli noi și dure care sunt mult mai greu de suportat și face apel la respectarea măsurilor de protecție sanitară. Aceasta a mai declarat că singura modalitate de a ne proteja 100% de formele severe de boală este vaccinarea împotriva coronavirusului.

„Să conștientizăm că orice carantinare aduce cu sine alte restricții și alte reguli dure, pe care să le respectăm și pe care este greu să le ducem. Ar fi o carantinare după un an de restricții. În spitale este foarte dificil sunt foarte mulți pacienți cu forme severe. Să fim conștienți că singura metodă terapeutică reală și bazată pe dovezi e vaccinul. Este o metodă profilactică ce poate fi aplicată, iar reacțiile adverse sunt minime și pot fi preîntâmpinate”, a precizat managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Datele pe care le folosim necesită periodic o actualizare sau o updatare

Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunțat modificarea indicatorilor avuţi în vedere la instituirea carantinei. Aceasta a mai precizat că vor fi şase indicatori de care se va ţine cont.

„Am covenit cu toţii că fiind o infecţie atât de dinamică şi cu modificări atât de mari, datele pe care le folosim necesită periodic o actualizare sau o updatare. Ne-am gândit care ar fi indicatorii de calcul ai grilei de carantinare cei mai sugestivi pentru procesul epideioogic, astfel încât să ştim că imaginea pe care ei ne-o vor oferi va fi mult mai apropiată de realitate”, a afirmat, luni, Andreea Moldovan, potrivit România TV.