Diverse

Belgia, cocoșată de cocaină. Instituțiile statului caută soluții

Belgia, cocoșată de cocaină. Instituțiile statului caută soluții

Din ce în ce mai multă cocaină intră în portul Anvers în ultima perioadă, motiv pentru care Belgia abia dacă reușește să mai gestioneze problema incineratoarelor insuficiente unde este distrus drogul, a transmis AFP, potrivit Agerpres.

„Există o problemă de capacitate a incineratoarelor”, a declarat luni pentru agenţia franceză Francis Adyns, purtător de cuvânt al serviciilor vamale belgiene, care a confirmat informaţiile publicate în presa flamandă.

Chiar și așa, ar exista un plan despre care discută Ministerul Justiţiei şi autorităţile de mediu ale regiunii flamande și e posibil să se spună despre ce este vorba în zilele următoare.

Anul acesta au fost confiscate până acum peste 100 de tone de cocaină

Belgia se lovește de cantitățile foarte mari de cocaină care ajung aici din America Latină și sunt confiscate în Anvers, doar anul acesta fiind confiscate peste 100 de tone din acest drog. Un alt record, după ce în 2021 au fost găsite 89,5 tone, a mai spus Adyns. În aceste condiții, sunt mult prea puține crematorii autorizate unde să poată fi distrusă cocaina.

Autorităților le este frică ca nu cumva spațiile unde sunt depozitate drogurile să nu devină ținta bandelor influente. Cu câteva săptămâni în urmă, procurorul din Anvers Franky De Keyser, foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă, a luat legătura cu ministrul justiţiei, Vincent Van Quickenborne, sperând că se va cât mai rapid o soluție privind locurile de depozitare a cocainei.

Nu de altceva dar, potrivit cotidianului flamand De Standaard, poliţia din Anvers a descoperit că în jurul unui depozit mai multe persoane au folosit o dronă. Parchetul din Anvers nu a comentat până acum nimic legat de acest subiect. De asemenea, ce cantitate de cocaină ar urma să fie distrusă.

Cât de periculoasă e cocaina pentru sănătate

Considerată una dintre cele mai vechi stupefiante folosite din lume, cocaina pune în pericol nu doar sănătatea celui care o folosește, ci și a întregii societăți. Consumatorii devin agitați, hipersensibili, dar și dezinhibați, au dureri de cap, insomnii, dar și agresivitate și comportament anormal.