Actual Diverse

De-ale românilor! Un tânăr și-a uitat borseta cu droguri într-un mall, iar altuia i s-a furat coletul cu cocaină sosit din Olanda

De-ale românilor! Un tânăr și-a uitat borseta cu droguri într-un mall, iar altuia i s-a furat coletul cu cocaină sosit din Olanda
evz.ro

Autoritățile române depistează din ce în ce mai mulți deținători și traficanți de droguri. Un bărbat de 29 de ani din municipiul Râmnicu Vâlcea s-a ales cu dosar penal pentru deţinere de droguri după ce a uitat o borsetă plină cu substanţe interzise într-un centru comercial din oraș.

De-ale românilor! Un tânăr și-a uitat borseta cu droguri într-un mall, iar altuia i s-a furat coletul cu cocaină sosit din Olanda

Poliţiştii  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea au anunţat că un bărbat de 29 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, s-a ales cu dosar penal pentru deţinere de droguri după ce a uitat într-un centru comercial din oraş o borsetă plină cu substanţe interzise.

Potrivit IPJ Vâlcea, borseta a fost găsită în după-amiaza zilei de luni, 25 iulie 2022, de unul dintre paznicii centrului comercial, care a şi sesizat autorităţile după ce a verificat conţinutul acesteia.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Georgiana Stancu, a declarat că în borsetă se aflau 12 bile din staniol ce conţineau muguri vegetali de culoare verde-măsliniu cu miros înţepător.

„În urma verificărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, identificând un bărbat de 29 de ani, din Râmnicu Vâlcea, ca fiind proprietarul unei borsete găsite abandonată în incinta centrului comercial, în care se aflau 12 bile din staniol ce conţineau muguri vegetali de culoare verde-măsliniu cu miros înţepător, totodată fiind găsită şi o cutie metalică ce conţinea tot muguri vegetali de culoare verde-măsliniu şi un grinder folosit la măcinarea resturilor vegetale”.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au deschis dosar penal şi fac cercetări pentru deţinere fără drept de droguri de risc.

Autogara Militari: incident cu cocaină din Olanda

Incidentul de la mall nu este singurul din aceste zile. Patru persoane au fost arestate preventiv, fiind acuzate că au tâlhărit o alta, căreia i-au luat coletul cu droguri pe care le primise din Olanda. Incidentul a avut loc în autogara Militari. Victima era un traficant de droguri, care, astfel, a pierdut marfa trimisă din Olanda.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru tâlhărie calificată, iar un magistrat a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Atât cei 4 bărbaţi, cât şi cel care a primit coletul sunt cercetaţi şi pentru trafic de droguri, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit comunicatului DIICOT, din probele administrate, a rezultat că inculpaţii au obţinut informaţii privind trimiterea în ţară a unui colet ce ar conţine cocaină, detalii privind modalitatea concretă în care acesta urma a intra în posesia destinatarilor, acţionând la pont și sporindu-şi în acest fel şansele de reuşită.

În acest caz, anchetatorii au făcut 8 percheziţii domiciliare, fiind identificate obiecte specifice consumului de cocaină, ce conţineau urme de droguri, precum şi diferite cantităţi de droguri de risc.