Info Actual > Politică > Biden îl asigură pe președintele ucrainean că Statele Unite “vor răspunde energic” la o invazie rusă
Politică

Biden îl asigură pe președintele ucrainean că Statele Unite “vor răspunde energic” la o invazie rusă

Biden îl asigură pe președintele ucrainean că Statele Unite

Desfăşurarea militară rusă la graniţe a fost în meniul unei discuţii telefonice între cei doi preşedinţi duminică scrie LE FIGARO.

La câteva zile după întâlnirea cu Vladimir Putin, acuzat că a masat trupe la granița ruso-ucraineană, Joe Biden a discutat cu șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, în timpul unui apel telefonic de duminică. Președintele Statelor Unite l-a asigurat că Statele Unite și aliații săi “vor răspunde energic” dacă Rusia va invada Ucraina, a indicat Casa Albă.

Kievul și aliații săi occidentali acuză Moscova că a masat zeci de mii de soldați la granițele țării

Kievul și aliații săi occidentali acuză Moscova că a masat zeci de mii de soldați la granițele țării în așteptarea unui posibil atac. La rândul său, Rusia susține că securitatea sa presupune interzicerea oricărei extinderi a NATO, percepută ca o amenințare existențială, și încetarea activităților militare occidentale pe care pretinde că le observă în apropierea granițelor ruseşti.

În acest context, Joe Biden și-a exprimat și sprijinul pentru eforturile diplomatice, în special pentru discuțiile programate pentru 9 și 10 ianuarie la Geneva între secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy Sherman, și omologul său rus, Serghei Riabkov. Aceste discuții vor fi urmate pe 12 ianuarie de o întâlnire Rusia-NATO, apoi pe 13 ianuarie de o întâlnire în cadrul OSCE.

Joe Biden pledează pentru detensionarea situației dintre Ucraina și Rusia

Joe Biden, care înmulțește avertismentele către Vladimir Putin și pledează pentru o detensionare, a asigurat că l-a avertizat din nou pe președintele rus împotriva unei tentative de invadare a Ucrainei în timpul unei discuţii telefonice de joi. “I-am spus clar președintelui Putin că vom adopta sancțiuni severe și că ne vom spori prezența în Europa, printre aliații noștri NATO”, a mai declarat președintele american.