Lifestyle

Biscuiti crocanți perfecți pentru perioada festivă. Rețeta de la un Chef italian

Biscuiti crocanți perfecți pentru perioada festivă. Rețeta de la un Chef italian

Biscuiti crocanți perfecți pentru perioada festivă. Rețeta de la un Chef italian

”Biscuiti cu migdale” sunt dietetici, uşor de preparat şi cu aromă de migdale prăjite. Aceste fursecuri sunt divine, ușor de pregătit și este o o combinație perfectă între modern și tradițional. Având în vedere faptul că în compoziția lor se adaugă vanilie, migdale, unt, miere, zahăr pudră, fulgi de cocos și fulgi de ovăz.  Iată cum se fac! Cei dragi vor fi încântați de gustul lor desăvârșit.

De ce ai nevoie pentru biscuiţi cu migdale:

  • 100 g tărâţe ovăz
  • 100 g fulgi cocos
  • 100 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri apă fiartă
  • fulgi de migdale
  • ulei, pentru uns tava
  • vanilie

Mod de preparare biscuiţi cu migdale:

Cuptorul se încălzește la 180 °C. Într-un vas se amestecă ingredientele uscate (ovăzul, fulgii de cocos, făina şi zahărul). Se topește untul, pe baie de aburi, şi se amestecă cu mierea. Bicarbonatul se pune în două linguri de apă fiartă şise adaugă peste amestecul de miere şi unt. Se face o gropiţă în mijlocul ingredientelor uscate şi se tornă peste cele umede, apoi se amestecă până se omogenizează.

Se aşează hârtie de copt într-o tavă şi se unge cu ulei. Torni compoziţia şi presari fulgii de migdale deasupra. Se coc în cuptor 8-10 minute. Se taie bucăţi când sunt răcite.