Economic

Bogdan Chireac: Dacă America strănută, restul lumii face gripă din punct de vedere economic

Bogdan Chireac, analist politic, a explicat in ce fel va fi afectata tara noastra de criza economica din SUA, generata de pandemia de Covid-19.

„Aproape 30 milioane de americani sunt în şomaj. Semnalele sunt catastrofale. Dacă America strănută, restul lumii face gripă din punct de vedere economic. Asta se întâmplă acum. În Marea Britanie, verii americanilor din Europa, este cea mai mare scădere economică din ultimii 300 de ani conform Bănci Angliei. America doreşte să pompeze 2000 de miliarde de dolari în economia sa pentru a traversa criza. Problema e că dacă nu au loc descoperiri medicale sau lumea nu îşi asumă pierderi de vieţi omeneşti, economia va suferi în continuare… sau ne asumăm ca în 1968, când a fost gripă, 1 milion de decese.”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

SUA a spus că are nevoie de 2-4 ani să îşi revină. La fel e şi în România

„Problema e că ce se întâmplă în Europa şi în SUA afectează România. Prăbuşirea pe termen scurt a economiei americane atrage după sine prăbuşirea adâncă a economiei europene. Când s-a prăbuşit UE, şi ea s-a prăbuşit economic, România se duce pe fund, chiar la fund, pentru că economia noastră depinde enorm de economia UE. Avem 75 la sută schimburi comerciale cu ţările din UE. Dacă nu mai ai aceste schimburi, economia alunecă. Chiar şi un program de relansare durează, chiar dacă e făcut de laureaţii premiului Nobel. SUA a spus că are nevoie de 2-4 ani să îşi revină. La fel e şi în România.”, a mai afirmat analistul politic.

„După foamete vin revoltele”

„Nu crede nimeni ce spun distinşii guvernanţi. Suntem deocamdată în această stare de expectativă indusă. Poporul român nu se învaţă, toată lumea crede că de pe 15 mai se termină molima. De fapt, vom fi obligaţi să trăim şi cu molima, şi cu criza economică. Moartea a închis economia, nu Guvernul. Acum, marii lideri ai lumii se gândesc că poate e o pierdere mai mică moartea din cauza COVID-19 decât moartea din cauza crizei economice, aşa că decid redeschiderea. E un lucru ştiut că după foamete vin revoltele!”, a concluzionat Bogdan Chirieac, potrivit DCnews.