Lifestyle

Brașovul, cea mai populară destinație pentru turiști. Care este istoria orașului

Brasov, Romania Sursa foto: Shutterstock
Sursa foto: Shutterstock

România oferă foarte multe locuri uimitoare pe care le poți vizita. Destinațiile turistice vin cu peisaje unice și experiențe inedite. Unul dintre cele mai populare orașe din punct de vedere turistic este Brașovul. Acesta este frecventat atât de turiștii români, cât și de mulți străini.

Brașovul uimește prin frumusețea atracțiilor turistice disponibile. Orașul aduce pe scena turistică un centru vechi în stil medieval, plin de diferite zone spectaculoase. Acest peisaj te face să simți că te întorci în trecut. Acest oraș este plin de istorie.

Brașovul, cea mai populară destinație

Brașovul aduce cu sine o istorie spectaculoasă. Coloniștii sași care s-au stabilit în zonă în secolul al XII-lea sunt subiectul istoriei orașului. Așezarea fortificată cunoscută sub numele de Brassó în maghiară și Kronstadt în germană a fost creată rapid de către aceștia.

Brașovul a fost unul dintre cele mai importante noduri comerciale din zonă pe tot parcursul Evului Mediu. De asemenea, orașul s-a transformat în timp în principalul centru religios luteran. În plus, acest oraș a devenit rapid și un centru de știință și cultură al regiunii.

Brașovul are încă multe rămășițe din zilele de glorie anterioare. Poți vedea clădiri și străzi care te poartă în trecut. Se vede istoria, în ciuda faptului că orașul a fost reconstruit. După ce un incendiu a decimat cea mai mare parte a Brașovului în secolul al XVII-lea. Centrul vechi are o aură distinctă care te face să te simți ca și cum ai fi călătorit înapoi în timp. Odată ce te plimbi pe străzile sale fermecătoare și întortocheate.

Atracții turistice

Există atracții turistice în tot Brașovul. Aproape toate locurile în care puteți merge sunt cunoscute și frecventate de turiști.

Sinagoga Beth Israel

Vizitați Sinagoga Beth Israel de pe strada Poarta Schei, centrul comunității evreiești din Brașov. Când a fost construită, la începutul anilor 1800, a costat chiar mai mult decât magnifica sinagogă din Szeged, Ungaria. Sinagoga a fost utilizată ca sală de sport în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, a suferit daune, dar nu a fost niciodată distrusă în totalitate.

Poarta orașului medieval

Vedeți poarta orașului medieval. Datând din 1559, Poarta Sfintei Ecaterina este singura care s-a păstrat până în zilele noastre. A fost construită atât pentru apărare, cât și pentru colectarea taxelor de trecere. Este o structură incredibil de impresionantă. Poarta Sfintei Ecaterina este înconjurată de o zonă verde încântătoare. Cu multe bănci și alei pe care oamenii se pot plimba și admira peisajul.

Biserica Neagră

Biserica Neagră este cea mai ușor de recunoscut structură din oraș și servește drept emblemă a Brașovului. Este o autentică construcție medievală. Biserica, despre care se crede că este cea mai mare biserică gotică, a fost terminată în secolul al XV-lea.

Numele de Biserica Neagră vine din popor. Mai exact, de la momentul marelui incendiu din secolul al XVII – lea. Focul a lăsat biserica plină de funingine și de aici i-a rămas și numele, conform Pro TV .