Showbiz

Bruce Willis, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori, complet de nerecunoscut. Afazia, boala care i-a încheiat cariera

bruce

Vestea că Bruce Willis suferă de o boală degenerativă incurabilă a întristat o lume întreagă, atât colegi din industrie, cât și fani. Pentru starul din „Greu de ucis” urmează ani de chin. El a încercat să joace până în ultimul moment, dar în final a fost nevoit să se declare învins de boala necruțătoare.

Bruce Willis, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori, complet de nerecunoscut. Afazia, boala care i-a încheiat cariera

Lumea filmului a fost zguduită din temelii la retragerea lui Bruce Willis, din aprilie, în urma diagnosticului de afazie. Cu câteva zile mai devreme, un regizor afirma faptul că starul are probleme mintale. El explica astfel desele prestații ale acestuia în roluri insignifiante în filme cu buget redus, din ultima vreme.

Afazia este o boală care afectează capacitatea de a comunica a pacientului. Există mai multe tipuri de afazie, aceasta afectând vorbirea, modul în care persoana afectată scrie și înțelege atât limbajul vorbit, cât și cel scris.

Bruce Willis încearcă să se bucure de viață alături de cei dragi, după ce familia actorului a anunțat că acesta se retrage din lumea filmului, din cauza bolii. În imaginile postate de soția lui, starul american, în vârstă de 67 de ani, pare fericit la o plimbare în natură alături de partenera sa de viaţă și fiica lor.

„Susținătorilor extraordinari ai lui Bruce, ca familie, am vrut să le împărtășim că iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu unele probleme de sănătate. A  fost recent diagnosticat cu afazie, ceea ce îi afectează abilitățile cognitive. Ca urmare a acestui fapt și cu multă considerație, Bruce se îndepărtează de cariera care a însemnat atât de mult pentru el. (…) Acesta este un moment cu adevărat provocator pentru familia noastră. Suntem foarte recunoscători pentru dragostea, compasiunea și sprijinul vostru continuu. Trecem prin asta ca o familie unită și puternică”, a declarat pe contul de Instagram, Rumer Willis, fiica acestuia.

bruce

Bruce Willis a debutat ca actor de film în prima parte a anilor 1980. Are în palmares un Glob de Aur, două premii Emmy și o stea pe Hollywood Walk of Fame

Amintim că în urmă cu o săptămână, familia extinsă a lui Bruce Willis, adică soția sa Emma (43 de ani), ​​fosta soție Demi Moore (59 de ani), și cele cinci fiice – Rumer (33 de ani), Scout (30 de ani), Tallulah (28 de ani), Mabel Ray și Evelyn (7 ani), au lansat o declarație comună pe Instagram, spunând că starul de la Hollywood „s-a confruntat cu unele probleme de sănătate și a fost recent diagnosticat cu afazie, o boală care îi afectează abilitățile cognitive.

Ca urmare a acestui fapt și după o îndelungă chibzuință, Bruce se retrage din cariera care a însemnat atât de mult pentru el. ”Acesta este un moment cu adevărat provocator pentru familia noastră și suntem foarte recunoscători pentru dragostea, compasiunea și sprijinul vostru”, a relatat Rețete și Vedete.

Bruce Willis a început să fie cunoscut în anul 1980, când a apărut în mai multe filme. Dar primul rol principal l-a avut în serialul Moonlighting, unde a jucat alături de Cybill Shepherd. Potrivit Variety.com, în toată cariera sa, Bruce a fost nominalizat de cinci ori la Globurile de Aur și de trei ori la Premiile Emmy. Filmele în care actorul a jucat au obținut încasări de peste 5 miliarde de dolari.