Diverse

Bucăți mari din nava SpaceX a lui Elon Musk au căzut în fermele unor australieni

Bucăți mari din nava SpaceX a lui Elon Musk au căzut în fermele unor australieni
Twitter/ Brad Tucker

În fermele din Australia au căzut din spațiu bucăți mari dintr-o navă a lui Elon Musk

Relatarea întâmplării

Când a auzit o bubuitură puternică venind din direcția unui padoc pentru oi, familia fermierului Mick Miners a fost alarmată.  Atunci, Miners a descoperit restul spațial care măsoară aproximativ 3 metri lungime, având aspectul unui copac de la distanță. Familia Miners a alertat autoritățile când și-a dat seama că era vorba de altceva, de fapt.

Confirmarea că resturile spațiale căzute într-o fermă din Australia aparțin unei nave construite de compania SpaceX deținută de Elon Musk a fost făcută de Agenția Spațială Australiană.

Pentru aceasta experții tehnici ai agenției s-au deplasat în zona îndepărtată din munții Snowy, unde Mick Miners, crescător de oi, a descoperit o bucată uriașă din ceea ce părea să fie o navă spațială.

O bucată asemănătoare a fost găsită ulterior de un alt fermier din zonă, Jock Wallace.

Cum și-au dat seama specialiștii despre ce este vorba

Agenția Spațială Australiană a fost informată de un astrofizician de la Universitatea Națională Australiană, Brad Tucker, acesta fiind primul care a realizat că momentul și locul în care au căzut resturile coincid cu reintrarea în atmosfera Pământului a unei nave spațiale SpaceX, la 20 de luni după ce a fost lansată, în noiembrie 2020.

„Agenția a confirmat că resturile provin de la o misiune SpaceX” și în continuare, va lua legătura cu agenția din SUA și autoritățile locale, pentru a gestiona situația, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției Spațiale Australiane (ASA), potrivit The Guardian.

„Dacă oamenii observă alte resturi suspectate, nu ar trebui să încerce să le manipuleze”, a mai spus purtătorul de cuvânt al agenției.

Tucker a fost anunțat inițial că 2 bucăți au fost descoperite, dar între timp a fost găsită și a 3-a.  Totuși, el se așteaptă ca mult mai multe resturi să apară „în următoarele săptămâni, luni până la chiar ani”.

Important este faptul că aceste obiecte căzute din spațiu nu au provocat pagube materiale și nicio persoană nu a fost rănită. Autoritățile urmează să stabilească cum vor fi colectate resturile spațiale, potrivit sursei citate.