Culinar

Buturugă din costițe umplute cu clătite, preparatul care se află la loc de cinste pe masa de sărbătoare

Buturugă din costițe umplute cu clătite, preparatul care se află la loc de cinste pe masa de sărbătoare

De Crăciun și de Anul Nou oaspeții vor fi impresionați dacă îi veți primi cu o rețetă de care puțini au auzit: buturugă din costițe umplute cu clătite. Va fi la fel de gustoasă dacă veți pune la mijloc fie sarmale, fie carne tocată sau cartofi. Iată cât de repede se prepară.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti acest produs cu un gust fenomenal, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 costițe de porc mai lungi, 10 clătite, 350 g piure de cartofi, mozarella, 200 g ciuperci proaspete sau conservate, condimente pentru carne, sare după gust.

Pentru sos bechamel: 300 ml lapte, 1 lingură cu făină, 1 linguriță cu unt, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pentru început, pregătiți sosul. Combinați laptele rece cu făina și puneți vasul pe foc. Amestecați continuu, pentru că altfel se vor face cocoloașe.

Când a început să fiarbă, adăugați ciupercile și mai lăsați să fiarbă încă cinci minute, apoi puneți untul, sarea și piperul. Peste câteva minute stingeți focul.

Tăiați clătitele în două și pe fiecare jumătate puneți piureul. Rulați ca pe sarmale. Spălați costițele și condimentați. Pentru ca acestea să obțină o crustă coaptă pe margini, prăjiți câte două-trei minute la foc tare. Luați o tavă rotundă de circa 20 d centimetri diametru și tapetați cu hârtie. Puteți costițele în formă de cerc, având grijă să lipiți codițele de margini. Fixați bine și uniți cu scobitori. În mijlocul acestora puneți clătitele, iar între straturi cașcavalul.

Lăsați în cuptor pentru o oră

Buturuga se învelește cu folie de aluminiu și se pune pe o tavă mai mare, apoi se introduce în cuptor. Lăsați un sfert de oră apoi dați focul puțin mai încet. Se lasă la cuptor aproximativ o oră. Scoateți din cuptor, turnați sosul, adăugați cașcavalul și mai lăsați zece minute în cuptor. Delicioasă buturugă se decorează cu verdeață.