Lifestyle

Ca-n filme. Româncă, beată la volan și urmărită de două mașini de poliție, a rănit patru polițiști

Ca-n filme. Româncă, beată la volan și urmărită de două mașini de poliție, a rănit patru polițiști
evz.ro

În Italia, o româncă, beată la volan, a fost urmărită de poliție, după ce nu a vrut să oprească la semnalul agenților. Totul s-a finalizat cu mașini avariate și polițiști răniți.

Ca-n filme. Româncă, beată la volan și urmărită de două mașini de poliție, a rănit patru polițiști

În fața judecătorului, în dimineața zilei de 16 iunie 2022,  o româncă în vârstă de 27 de ani, care locuiește de ani buni în Riccione, a declarat:

”Băusem un pahar și când mi-au ordonat să mă opresc, mi-a fost frică și am mers drept înainte”, relatează gazetaromaneasca.com.

Care au fost consecințele acestei acțiuni

În seara zilei de miercuri, 15 iunie 2022, în jurul orei 22.30, tânăra a fugit de la ieșirea din Rimini Nord, în ciuda faptului că poliția i-a ordonat să se oprească. A început o urmărire, care s-a încheiat cu:

  • 2 mașini de poliție avariate (una aproape distrusă)
  • 4 polițiști răniți (pentru 3 dintre ei, prognosticul de vindecare este de 6 zile, în timp ce pentru al patrulea, care a suferit o fractură de sept, este de 20 de zile).

Românca a încercat să calce cu mașina doi polițiști

Femeia de 27 de ani, care conducea un Audi A3, potrivit reconstituirii făcute de poliția statală, nu numai că nu a oprit la semnul de oprire din fața stației de taxare, dar a încercat chiar să îi calce pe doi dintre cei patru ofițeri.

Aceștia au sărit în mașină și au pornit în urmărirea fetei, care a durat aproximativ 5 minute. Autoturismul, marca Audi, a fost condus în mare viteză până la sensul giratoriu Ikea și apoi s-a întors spre ieșirea de pe autostrada Rimini Nord. Una dintre mașinile de poliție a reușit să ajungă pe lângă A3 și în acel moment s-a produs coliziunea.

Mașina poliției, care s-a întors la 360 de grade în urma impactului, a fost lovită în spate de Audi, care la rândul său a fost lovit de cealaltă mașină de poliție aflată în spatele ei.

Tânăra româncă, odată coborâtă din mașină, ar fi opus rezistență și i-ar fi amenințat pe polițiști, afirmând: „Nu știți cine sunt eu”, potrivit declarațiilor polițiștilor, citează aceeași sursă.

Totuși, aceasta circumstanță a fost negată în instanță de femeia arestată.

Tânăra a refuzat să i se determine alcoolemia

Polițiștii au găsit câteva cutii de bere încă pline în habitaclu.

Descrisă ca fiind într-o evidentă stare de alterare, românca și-a dat acordul pentru un test antidrog , însă a refuzat să i se determine alcoolemia.

În dimineața zilei de 16.06.2022, la tribunal, asistată de avocata sa, Marianna Mordini, românca a confirmat că a fugit de frică, nu că a încercat să dea peste polițiști. Judecătorul a validat arestarea și a dispus ca aceasta să se prezinte zilnic la poliția judiciară până la procesul programat în data de 13 iulie 2022.

Se precizează că solicitarea procurorului general de arest la domiciliu a fost respinsă, potrivit gazetaromaneasca.com

În timp ce a fost reclamată pentru distrugere și refuz de a furniza datele personale, românca în vârstă de 27 de ani, care locuiește în Riccione împreună cu mama sa și se întreține din două locuri de muncă (ca ospătăriță și vânzătoare), a fost arestată pentru opunere de rezistență față de un funcționar public și vătămare corporală.

Anterior, ea fusese reclamată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.