Economic

Cabinetele stomatologice cresc preturile din 15 mai. Medicii trebuie sa respecte masuri stricte

Cabinetele stomatologice vor fi redeschise din 15 mai, însă acestea vor avea prețuri mai mari, întrucât medicii trebuie să respecte un pachet de măsuri pentru siguranța lor și a pacienților.

Reporter RRA: Intervențiile medicale în cabinetele stomatologice vor fi mai scumpe după 15 mai spun medicii care au făcut investiţii suplimentare pentru a dota cabinetele, astfel încât personalul, dar și pacienții să fie în siguranță. Cei care au primit acreditare și în perioada stării de urgență au modificat deja prețurile.

Prețurile vor suferi foarte mult

Dana Lăzăruc, medic stomatolog: Aveam achiziționată dinainte o lampă cu ultraviolete pe care o foloseam după fiecare pacient. Am luat și un nebulizator cu care voi face dezinfecția suprafețelor și a aerului. Dar vor fi echipamente pentru fiecare pacient în parte: halat de unică folosință, bonetă, mască pentru cine nu are şi vine în cabinet sau botoși.

Vor fi manopere şi de șapte, opt, zece ori mai scumpe

Prețurile vor suferi foarte mult, pentru că vom avea echipamente de protecție, biocide, substanțele dezinfectante, iar aceste echipamente s-au scumpit foarte mult și se găsesc și foarte greu în momentul de față. Cred că vor fi manopere şi de șapte, opt, zece ori mai scumpe.

Medicii spun că din cauza prețurilor, dar și de frica de a nu se infectat cu coronavirus unii pacienți preferă tratamentul medicamentos la domiciliu.