Diverse

Video. „Calul Troian” a căzut cu tot cu pod la Cetatea Alba Iulia. Pagubă de 80.000 de euro

Video. „Calul Troian” a căzut cu tot cu pod la Cetatea Alba Iulia. Pagubă de 80.000 de euro
Arhivă

Pontonul construit din banii Primăriei Alba Iulia a cedat sub greutatea unui cal. Proiectul a costat mai mult de 80.000 de euro pentru a fi realizat. Din fericire, animalul a fost salvat.

Primăria Alba Iulia a anunțat că debarcaderul în valoare de 80.000 de euro a fost deteriorat, după ce acesta a cedat sub greutatea unui cal. Pasionații de istorie s-au amuzat de situația tragică, spunând că acest cal a fost varianta calului troian grecesc.

Întâmplarea a avut loc marți, 28 iunie 2022, iar pentru a fi ajutat animalul au fost chemați pompierii de la ISU Alba.

Aceștia au declarat că detaşamentul de pompieri Alba a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui animal, în Partoș, municipiul Alba Iulia. Odată ajunse forțele de intervenție, acestea au reușit să scoată calul, care fusese blocat în zona pontonului de pe râul Mureş și care necesita extragerea acestuia de către pompierii militari.

Animalul a fost apoi predat proprietarului. Operațiunea a fost posibilă prin prinderea sa cu chingi și extragerea sa cu o autospecială a pompierilor din Alba Iulia.

Care erau prevederile acestui proiect

”Investiţia include amenajarea căii de acces auto, locuri de parcare cu piatră spartă, platformă de debarcare pentru caiac şi canotcă, platformă de acces cu peridocul pentru lansarea la apă a bărcilor, sistem de iluminat, nivelarea terenului şi plantare de specii potrivite malurilor de apă.

Platforma debarcader şi garare ambarcaţiuni şi peridoc va avea 123,75 mp, iar platforma administrativă, podul de legătură şi acces are o suprafaţă de 903 mp, în total 1.220 mp. Va fi montată o structură metalică plutitoare şi mobilă care să urmărească cotele apelor şi care să deservească relaţia ponton-apă identic de fiecare dată”, a fost precizat în documentația proiectului.

În final, alți 80.000 de euro din bani publici s-au dus pe apa sâmbetei, iar optimiștii obișnuiți deja cu astfel de „lucruri bine făcute” au concluzionat că a fost mai bine că podul a cedat sub un cal, decât sub un grup de copii.