Actual

Strănepotul Regelui Mihai a fost botezat în Catedrala de la Alba Iulia. Principele Nicolae, recepție în orașul Încoronării

Strănepotul Regelui Mihai a fost botezat în Catedrala de la Alba Iulia. Principele Nicolae, recepție în orașul Încoronării
principele nicolae, botez fiu/Foto deschidere: ziarul unirea

Strănepotul Regelui Mihai a fost botezat în Catedrala de la Alba Iulia. Principele Nicolae a organizat o recepție în orașul Încoronării

Principele Nicolae și-a botezat fiul la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ceremonia religioasă a fost în conformitate cu tradiția Familiei Regale din România.

Principele Nicolae, alături de soția sa Alina-Maria de Roumanie, și-au botezat cel de-al doilea copil, pe fiul lor, născut pe data de 15 aprilie 2022. Acesta poartă numele străbunicului, regele Mihai, iar întreaga ceremonie a avut loc la Biserica Încoronării din Alba Iulia. Astfel a fost  respectată tradiția Familiei Regale din România.

Botezul a avut loc la două luni de la nașterea băiețelului

Conform spuselor lui Nicolae de România, botezul a avut loc în această sâmbătă de 18 iunie 2022, la ora 11:00, la două luni de la nașterea băiatului lor. La eveniment au participat și și unii membri ai familiei regale.

Ceremonia religioasă este urmată, la acest moment, de o recepţie la care vor participa invitaţi din România şi de peste hotare.

Foto: Familia principelui Nicolae, la Catedrala de la Alba Iulia/Facebook

Principele Nicolae și  Alina-Maria sunt căsătoriți din anul 2018 și mai au o fetiță. De asemenea, principele și-a primit acest titlu la momentul împlinirii vârstei de 25 de ani, însă pe data de 1 august 2015, i-a fost luat titlul și a fost exclus astfel din linia de succesiune a tronului.

În ciuda acestei ceremonii, fostul Principe Nicolae este în continuare ignorat de membrii Familiei Regale, Principesa Margareta – custodele Coroanei și surorile sale. Nicolae de România susține că nu are nevoie de titlu pentru a fi un reprezentant al țării bunicului său.

Biserica are o semnificație istorică

Biserica Încoronării a mai găzduit și alte evenimente istorice, aici fiind locul în care a fost încoronat Regele Ferdinand I “Întregitorul” și a Reginei Maria, în anul 1922.

Locul a fost ales special, pentru a da o semnificație aparte botezului fiului principelui Nicolae, dar și în amintirea bunicului său, regele Mihai I al României, pe care nu a reușit să îl mai vadă din cauza excluderii sale.