Lifestyle

Când se vor plăti pensiile în lunile decembrie și ianuarie. Marius Budăi vine cu clarificări

Când se vor plăti pensiile în lunile decembrie și ianuarie. Marius Budăi vine cu clarificări

După ce a fost amenințat cu plângere penală din partea sindicaliștilor de la Cartel Alfa, Marius Budăi a pus punctul pe I și a explicat tot ce se întâmplă cu pensiile în decembrie și ianuarie. Mai mult, el i-a lămurit pe toți pensionarii privind a doua majorare de pensii. Vestea nu e deloc pe placul bunicilor, pentru că acest lucru nu se va întâmpla.

„În perioada 19-23 decembrie vor fi încărcate cardurile voucherelor”

„De la 1 ianuarie crește pensia la valoarea punctului stabilit: 1.785 lei. Toate pensiile bazate pe contributivitate vor crește. Programul „Sprijin pentru România va fi în continuare. Voucherele de 250 lei vor continua. Vor fi măsuri de ajutor pentru anul 2023. Am avut o discuție cu domnul ministru Boloș. În perioada 19-23 decembrie vor fi încărcate cardurile voucherelor. Am fi vrut mai devreme, dar avem un calendar de respectat.

„Noul an bugetar plata va începe undeva pe 4 ianuarie”

Chiar dacă a fost liber, vineri s-au făcut plăți astfel încât am început plata pensiilor. Mâine, Casa de Pensii va mai livra către Poștă alte sume.

Avem înțelegere de la Poșta Română. În ianuarie, de asemenea, pentru că e deschidere de conturi în noul an bugetar plata va începe undeva pe 4 ianuarie”, a spus Marius Budăi, duminică seara.

Budăi se scutură

Cât privește cea de a doua majorare a pensiilor anul viitor, de care vorbește lumea, Marius Budăi a explicat totul cât se poate de clar. „Nu am spus eu așa ceva. Am vorbit doar de ceea ce este deja, actele normative la care lucrăm. Mâine dimineață vom intra în avizare ministerală, astfel încât să nu avem nicio sincopă.

Am să vorbesc despre fapte și, așa cum s-a putut observa, am preferat să fim productivi și să păstrăm echilibrul”, a mai spus acesta.

Budăi a fost amenințat cu plângere penală de sindicaliștii de la Cartel Alfa. Aceștia susțin că fondul de pensii este insuficient și pensionarii vor avea de suferit. „Nu răspund la aceste lucruri. Dacă atunci când vrei să faci bine treci prin asta, o să trecem. Într-o perioadă atât de grea, Guvernul a încercat să țină un echilibru”, a mai spus acesta.