Info Actual > Diverse > Care este starea de sănătate a lui Eriksen, jucător prăbuşit pe teren la Euro 2020! IATĂ noi detalii
Diverse

Care este starea de sănătate a lui Eriksen, jucător prăbuşit pe teren la Euro 2020! IATĂ noi detalii

Care este starea de sănătate a lui Eriksen, jucător prăbuşit pe teren la Euro 2020! IATĂ noi detalii

În cadrul unei conferințe de presă după meciul cu Finlanda, medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen, a explicat intervenţia după ce Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren. Astăzi, 13 iunie 2021, Federaţia Daneză de Fotbal a transmis că Eriksen se află în continuare în spital pentru a fi supus altor teste medicale, dar starea sa de sănătate este stabilă.

Care este starea de sănătate a lui Eriksen

Mijlocaşul Christian Eriksen, jucătorul care s-a prăbuşit pe teren la Euro 2020 şi a fost resuscitat minute bune la meciul Danemarca – Finlanda, se află în continuare în spital, pentru a fi supus altor teste medicale.

„În această dimineaţă, am vorbit cu Christian Eriksen, care le-a transmis salutări coechipierilor lui. Starea lui este stabilă şi se află în continuare în spital, pentru a fi supus altor teste medicale. Echipa şi staff-ul au primit asistenţă pentru condiţii de criză şi vom continua să fim alături de ei după incidentul de ieri. Încurajăm pe oricine să trimită mesaje pe adresa federaţiei daneze şi ne asigurăm că acestea vor ajunge la Christian şi la familia lui”, a transmis Federaţia Daneză de Fotbal (DBU).

S-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos

Sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro 2020, Christian Eriksen, jucătorul danez, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare.

În momentul în care Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43, Danemarca era în atac. Un jucător al gazdelor a executat un aut de pe partea stângă, trimiţând mingea către Eriksen. Fotbalistul echipei Inter Milano a părut că trimite înapoi mingea, apoi s-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos. Jucătorii celor două echipe şi arbitrul au recţionat imediat, realizând că s-a întâmplat ceva grav şi au chemat medicii pe teren.

„Am fost chemaţi pe teren când Christian s-a prăbuşit, eu nu-l văzusem căzând. Era clar că era inconştient. Când am ajuns la el, era pe o parte şi, respira, puteam simţi un puls, dar dintr-o dată asta s-a schimbat şi am început să-i facem resuscitare cardiopulmonară. Ajutorul a venit foarte repede de la echipa medicală (n.r. – a turneului) şi de la restul staff-ului şi cu cooperarea lor am făcut ceea ce trebuia să facem şi am reuşit să-l readucem pe Christian. El a vorbit cu mine înainte de a fi dus la spital”, a declarat Boesen, potrivit BBC.

Simon Kjaer, căpitanul echipei Danemarcei, a fost unul dintre primii jucători care a intervenit după prăbuşirea jucătorului formaţiei Inter Milano pe teren şi i-a curăţat căile respiratorii ale coechipierului său, potrivit România TV.