Lifestyle

Care sunt cele cinci locuri de muncă bine plătite în Germania, dar pe care nimeni nu vrea să le facă. Video documentar

Care sunt cele cinci locuri de muncă bine plătite în Germania, dar pe care nimeni nu vrea să le facă. Video documentar

Să primești bani frumoși dar să nu vrei pentru că job-ul respectiv este neplăcut. Aceasta se întâmplă în Germania astăzi. Povestea, în cele ce urmează, la Infoactual.

Care sunt cele cinci locuri de muncă bine plătite în Germania, dar pe care nimeni nu vrea să le facă. Video documentar

Există unele profesii din care se pot câștiga bani frumoși, dar din păcate nimeni nu vrea să le facă. Iată cinci dintre acestea, o situație cu care se confruntă Germania astăzi.

La aceste job-uri se câştigă foarte bine, fără să fie nevoie de studii universitare.

Portalul german „Kununu” a analizat ofertele exacte de locuri de muncă pe baza evaluărilor utilizatorilor. Iată la ce concluzii s-a ajuns:

Ca duhovnic în Germania poți câștiga în jur de 84.000 de euro pe an. Potrivit Kununu, poți câștiga 33.600 de euro la începutul carierei. Mai mult, atât Biserica catolică, cât și cea protestantă suferă de un deficit uriaș de cler. Unul dintre dezavantajele acestui job poate fi perioada lungă de pregătire. În Germania, un viitor pastor trebuie să finalizeze opt ani de studiu practic.

Sau planificator de programe TV. În această profesie, salariul mediu este de aproximativ 79.100 euro brut pe an. Planificatorii de televiziune sunt responsabili pentru aranjarea programelor de televiziune, iar munca lor este coloana vertebrală a oricărei televiziuni.

Din punct de vedere al câștigurilor, munca unui măcelar este și ea foarte atractivă. Salariul mediu în această profesie este de 32.500 de euro, iar de-a lungul anilor poate crește până la aproximativ 49.200 de euro pe an.

Totodată, un șofer de remorcher câștigă mai puţin decât un măcelar. Companiile Autolawet lucrează pentru companii de asigurări, ateliere sau birouri – și câștigă bani buni pentru asta. Deși salariul de pornire este de aproximativ 19.000 euro brut pe an, șoferii cu experiență pot câștiga până la 49.100 euro pe an.

Și nu în ultimul rând, meseria de gropar. A cincea slujbă bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă este meseria de gropar. Este și o profesie extrem de dificilă și neplăcută, desigur. Dar cât poate câștiga un gropar în Germania? El poate câștiga până la 42.800 euro brut pe an. Industria funerară din Germania este un sector care continuă să prospere, potrivit media.

Ce alte meserii neplăcute există

Alte meserii dizgrațioase: entomolog medico-legal, tehnician în decontaminarea scenei crimei, tehnician criogenar: se ocupă cu conservarea efectivă a persoanelor decedate care au dorit să fie criogenate, genist, epidemiologist pe teren, cobai în testele pentru diferite medicamente, pescar de crabi în Alaska, clovn la rodeo, alpinist utilitar la înălţimi foarte mari, meşter pe schele, scafandru în poliţie, poate și mascații în costume de protecție medicală care iau pe sus chinezii pentru a-i duce în carantină obligatorie ș.a.

Foto: pixabay/ documentar (youtube)