Lifestyle

Care sunt cele mai periculoase animale din lume? Ucid anual aproape 1 milion de oameni

Care sunt cele mai periculoase animale din lume? Ucid anual aproape 1 milion de oameni

Există o mulțime de animale periculoase, toate având un mod diferit de a ucide. În timp ce unele ucid prin agresivitate, altele pot omorâ prin transmiterea unor boli grave.

Iată cele mai periculoase viețuitoare:

Țânțarul: Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste 800.000 de oameni mor anual din cauza înțepăturii țânțarului Anopheles, ajungând campion în topul criminalilor. Febra galbenă și encefalita sunt doar două dintre bolile mortale pe care le pot răspândi țânțarii.

Musca Țețe: Aproximativ 10.000 de oameni mor anual din cauza afecțiunii pe care o transmite. Aceasta, printr-o singură înțepătura împrăștie o boală parazitară, boala somnului, care poate duce la probleme neurologice.

Hipopotamul: Lasă impresia unui animal bland, dar defapt este un mamifer extrem de agresiv, pregătit oricând să atace. În Africa, sunt uciși anual aproximativ 3.000 de oameni de către hipopotami.

Șarpele: Cel mai veninos șarpe terestru din lume este Oxyuranus microlepidotus care trăiește în Australia. Este renumit pentru atacul său rapid și exact. Otrava sa este foarte puternică încât provoacă decesul unui adult în cel mult o jumătate de oră. Șerpii veninoși fac aproximativ 90.000 de victime umane într-un an.

Câinele: Cel mai bun prieten al omului poate fi și cel mai mare dușman. Din circa 35.000 de oameni uciși de rabia, 99% dintre ei au dobândit boala după ce au fost mușcați de câini, potrivit Adevărul.