Diverse

Care sunt locurile cu cel mai mare RISC de contaminare. Cercetătorii au spus clar

Care sunt locurile cu cel mai mare RISC de contaminare. Cercetătorii au spus clar

Care sunt locurile cu cel mai mare RISC de contaminare. Cercetătorii au spus clar

Un studiu apărut în Franța a arătat că locurile care prezintă cel mai mare risc de contaminare cu coronavirus sunt spațiile închise și insuficient aerisite, unde sunt adunate mai multe persoane o perioadă mai lungă de timp. Masca de protecție și aerisirea rămân cele mai importante reguli de prevenție pentru a evita contagierea, atrag atenția cercetătorii francezi.

Petrecerile private între prieteni, cel mai mare risc de contaminare

Locurile cu cel mai mare risc de a lua virusul sunt petrecerile private între prieteni – relevă studiul Institutului Pasteur, potrivit căruia persoanele ce participă la astfel de evenimente au 90% șanse să se contamineze, în comparație cu cei care le evită.

Cei care iau metroul riscul de a se contamina este de 20%

Aceeași situație pentru: discoteci, baruri și cluburi de noapte, înainte de introducerea, în august, în Franța, a obligativității de a prezenta certificatul verde pentru a putea intra. Cât privește transportul în comun, dacă pentru cei care iau metroul riscul de a se contamina este de 20%, acesta crește când călătorim cu trenul pe distanțe lungi la 30%.

Prezența copiilor în casă urcă până la 30% riscul ca acesta să transmită coronavirusul

Studiul relevă că avionul prezintă un risc de contagiere de 70%, cu precizarea că nu se poate determina exact dacă pasagerii au luat virusul în avion sau în țara de unde a decolat cursa, înainte de a se urca la bord. De asemenea, prezența unui copil în casă și mai ales a unui adolescent urcă până la 30% riscul ca acesta să transmită coronavirusul celorlalți membri ai familiei.

Cercetătorii de la Institutul Pasteur au analizat datele recoltate timp de trei luni, din mai și până în august, perioadă care corespunde redeschiderii restaurantelor, teraselor, barurilor, discotecilor și altor locuri publice, după restricțiile din primăvară, potrivit RRA.