Lifestyle

Castraveți covăsiți, o „nebunie” gastronomică, ușor de făcut. Sunt buni pentru sănătate

Castraveți covăsiți, o „nebunie” gastronomică, ușor de făcut. Sunt buni pentru sănătate

În zilele însorite de vară, când grătarele sfârâie, nici o altă garnitură nu pare mai potrivită ca niște castraveți covăsiți, crocanți și delicioși. Iată cât de repede se prepară.

Îmbunătățesc sistemul imunitar şi cognitiv

Nu ați auzit până acum de castraveți covăsiți? Sunt castraveții murați în saramură și acriți la soare, adică tot ceea ce aveți nevoie pentru vară. Se obțin foarte repede, în doar trei zile, mai ales dacă temperaturile de afară sunt ridicate.

Specialiștii recomandă consumul de astfel de alimente persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau metabolice cum ar fi diabetul. Pe de altă parte, castraveții murați au rolul de a îmbunătăți sistemul imunitar şi cognitiv.

Ajutor prețios în digestie

Nu în ultimul rând, castraveții murați sunt de mare ajutor la digestie și ajută la absorbția și asimilarea nutrienților de care orice organism are mare nevoie. Castraveții murați de vară sunt recomandați și în prevenirea cancerului de colon.

În timpul fermentării, carbohidrații din aceste legume se transformă în acizi organici, mai ales acidul lactic, de aceea atunci când sunt gata, zeama lor este albicioasă și tulbure. Preparatul este extraordinar și pentru persoanele care fumează sau sunt consumatoare de alcool.

Care sunt ingredientele necesare

Pentru a obține această minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg castraveți cornișon, 2,5 l apă, 7-8 flori de mărar uscat, 2-3 rămurele de cimbru uscat, 70 g sare grunjoasă, câțiva căței de usturoi, ardei iute, coriandru boabe, opțional.

Pentru început se spală foarte bine castraveții, apoi se așează în borcane mai mici sau, după preferință, într-un borcan mai mare, dar doar de sticlă. Printre aceștia, se pun flori uscate de mărar, crenguțele de cimbru, cățeii de usturoi, boabele de coriandru, dar și feliile de ardei iute.

Preparați apoi o soluție din apă și sare. După ce licoarea se aduce la punctul de fierbere, se va turna în borcane, peste castraveți. Puneți capacele și lăsați castraveții să stea la doare timp de patru, cinci zile.

Castraveții sunt gata atunci când lichidul devine tulbure, iar la suprafață observați că se formează bule. Pentru se păstra proaspeți, aceștia se vor depozita la frigider.

Sursă foto: eretete