În zilele însorite de vară, când grătarele sfârâie, nici o altă garnitură nu pare mai potrivită ca niște castraveți covăsiți, crocanți și delicioși. Iată cât de repede se prepară.
Nu ați auzit până acum de castraveți covăsiți? Sunt castraveții murați în saramură și acriți la soare, adică tot ceea ce aveți nevoie pentru vară. Se obțin foarte repede, în doar trei zile, mai ales dacă temperaturile de afară sunt ridicate.
Specialiștii recomandă consumul de astfel de alimente persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau metabolice cum ar fi diabetul. Pe de altă parte, castraveții murați au rolul de a îmbunătăți sistemul imunitar şi cognitiv.
Nu în ultimul rând, castraveții murați sunt de mare ajutor la digestie și ajută la absorbția și asimilarea nutrienților de care orice organism are mare nevoie. Castraveții murați de vară sunt recomandați și în prevenirea cancerului de colon.
În timpul fermentării, carbohidrații din aceste legume se transformă în acizi organici, mai ales acidul lactic, de aceea atunci când sunt gata, zeama lor este albicioasă și tulbure. Preparatul este extraordinar și pentru persoanele care fumează sau sunt consumatoare de alcool.
Pentru a obține această minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg castraveți cornișon, 2,5 l apă, 7-8 flori de mărar uscat, 2-3 rămurele de cimbru uscat, 70 g sare grunjoasă, câțiva căței de usturoi, ardei iute, coriandru boabe, opțional.
Pentru început se spală foarte bine castraveții, apoi se așează în borcane mai mici sau, după preferință, într-un borcan mai mare, dar doar de sticlă. Printre aceștia, se pun flori uscate de mărar, crenguțele de cimbru, cățeii de usturoi, boabele de coriandru, dar și feliile de ardei iute.
Preparați apoi o soluție din apă și sare. După ce licoarea se aduce la punctul de fierbere, se va turna în borcane, peste castraveți. Puneți capacele și lăsați castraveții să stea la doare timp de patru, cinci zile.
Castraveții sunt gata atunci când lichidul devine tulbure, iar la suprafață observați că se formează bule. Pentru se păstra proaspeți, aceștia se vor depozita la frigider.
Sursă foto: eretete
Hidrologii au emis marți o avertizare de Cod galben de inundații pentru 12 râuri, valabilă…
Românii care lucrează în domenii precum sănătate, IT și educație vor beneficia de cele mai…
Seniorii din România vor trebui să aștepte mai mult de 40 de zile pentru a-și…
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
This website uses cookies.