Social

Caz de corupție sportivă în fotbalul spaniol! FC Barcelona, una dintre cele mai iubite echipe de fotbal este acuzată de blat

logo Real Madrid și FC Barcelona: sursă foto: forbes.eo
FOTO: forbes.ro

Galacticii de la Real Madrid fac front comun cu procurorii spanioli împotriva Barcelonei și a doi dintre foștii președinți ai clubului din LaLiga. Fosta echip a lu Messi, FC barclenoa, este suspectată pentru presupuse plăți către o companie deținută de un oficial din arbitraj, pentru a influența rezultatele meciurilor, au anunțat duminică, oficialii clubului madrilen.

Real Madrid, campioana Europei și a Spaniei la fotbal a convocat de urgență consiliul de administrație al clubului pentru a discuta despre presupusele tentative ale marii rivale Barcelona de a mitui arbitrii și a stabilit să ia toate măsurile legale care se impun pentru ceea ce au numit mai marii clubului ca fiind „acuzații grave” ale procurorilor.

Real Madrid, front comun cu procurorii spanioli împotriva Barcelonei

„Real Madrid își exprimă profunda îngrijorare cu privire la gravitatea faptelor și își reiterează încrederea deplină în acțiunea justiției și a convenit ca, în apărarea intereselor sale legitime, să se alăture plângerii imediat ce judecătorul va lua în discuție cazul”, a precizat clubul într-un comunicat oficial.

Clubul de fotba FC Barcelona este acuzat că ar fi plătit peste 7,3 milioane de euro, în periadoa 2001 – 2018, unor firme aflat în proprietatea lui Jose Maria Enriquez Negreira, care a fost vicepreședinte al comisiei de arbitri a federației spaniole de fotbal în perioada 1993-2018.

Autorităție susțin că, în urma unei înțelegeri secrete și „în schimbul unor sume de bani”, Negreira a favorizat Barcelona „în deciziile luate de arbitri în meciurile jucate de club, precum și în rezultatele competițiilor”.

În aceste condiții, un oficial de rang înalt al Barcelonei a declarat vineri pentru Reuters că clubul se aștepta la plângerea procurorilor și a descris-o ca fiind „nimic mai mult decât o ipoteză de investigație absolut preliminară”.

Barcelona va coopera cu procurorii spanioli

Oficialul a declarat că gruparea de pe Camp Nou „va coopera pe deplin cu ancheta prin toate mijloacele necesare” și „reiterează că nu a cumpărat niciodată vreun arbitru și nici nu a încercat să influențeze deciziile vreunui oficial”.

De asemenea, luna trecută, clubul de fotbal FC Barcelona a negat orice abatere, a precizat la momentul respectiv faptul că doar a plătit pur și simplu un consultant extern care i-a furnizat „rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist”, numind-o „o practică obișnuită în rândul cluburilor profesioniste de fotbal„.

Plângerea procurorilor se concentrează pe cele 2,9 milioane de euro plătite între 2014 și 2018. Oamenii legii susțin  că Barcelona, cu ajutorul foștilor președinți Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu, a ajuns la un „acord verbal confidențial” cu Negreira.

Aceasta acuză clubul, pe Rosell, Bartomeu, Negreira și alți doi foști oficiali ai Barcelonei de corupție sportivă, administrare neloială și fals în acte comerciale, potrivit mediafax.ro.