Actual International

Președinte argentinian, cu pistolul la cap! Tentativa de asasinat asupra Cristinei Kirchner

Președinte argentinian, cu pistolul la cap! Tentativa de asasinat asupra Cristinei Kirchner

Au fost momente de îngrijorare în Argentina, după ce a fost confirmată o tentativă de asasinat eșuată asupra fostului președinte Cristina Fernandez de Kirchner. Un bărbat a vrut să ucidă fostul lider argentinian, însă din fericire arma nu s-a descărcat.

Cristina Kirchner, la un pas de moarte

Un bărbat a ajuns în arest în Argentina pentru că a îndreptat o armă spre vicepreședinta Cristina Kirchner în timp ce aceasta se întorcea la domiciliu. Anunțul a fost confirmat de ministrul argentinian al Securității, Anibal Fernandez, relatează AFP.

Acum situația trebuie să fie evaluată de personalul nostru criminalistic pentru a analiza amprentele digitale și capacitatea și starea acestei persoane”, a precizat ministrul.

Primele informații scot în evidență faptul că oficialul Cristina Fernandez de Kirchner se afla în fața casei sale din Buenos Aires, alături de mai mulți susținători prezenți pentru a-i arăta suportul necondiționat. Se pare că în acel moment, un bărbat a ieșit din mulțime și i-a îndreptat arma spre zona feței, însă pare că aceasta nu s-a descărcat.

Pistolul era încărcat cu cinci gloanțe

Conform actualului președintele Alberto Fernandez, arma era încărcată cu cinci gloanțe și luându-se în considerare distanța mică la care atacatorul se afla de fostul președinte, șansele ca acesta din urmă să fie ucis erau foarte mari. Polițiștii au declarat că suspectul a fost reținut imediat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani care acum este la audieri.

Se pare că incidentul a avut loc după ce Cristina Fernandez de Kirchner fusese audiată de procurori. Oamenii legii solicită o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru fostul președinte. Cristina Fernandez de Kirchner este anchetată în prezent pentru posibile fapte de corupție comise în perioada în care era lider al Argentinei (2007-2015). Fostul președinte în vârstă de 69 de ani a primit acuzația de corupție în atribuirea de contracte publice în fieful ei din Santa Cruz.

Conform informațiilor distribuite la nivel internațional, sute de militanți s-au adunat în ultimele zile în fața casei Cristinei Kirchner. Oamenii legii au fost prezenți zilnic la manifestări, de teama unor atacuri, iar în prezent, aceștia desfășoară mai multe verificări în teritoriu, pentru a afla dacă bărbatul care a pregătit atacul a fost susținut și de alte persoane.