Diverse

Ce a putut să țină în casă un italian stabilit în România. Și polițiștii au rămas fără cuvinte

Ce a putut să țină în casă un italian stabilit în România. Și polițiștii au rămas fără cuvinte

Mii de elemente de muniție, zeci de kg de carne de cânat, dar și zeci de păsări vânate. Sunt doar câteva din lucrurile pe care polițiștii le-au descoperit în Brăila și Buzău, în urma unor percheziții făcute la persoane suspecte că au introdus ilegal în România arme de vânătoare.

Perchezițiile au fost efectuate pe13 ianuarie de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila sprijiniți de polițisti din cadrul Poliției Municipiului Brăila și Poliției Orașului Ianca.

Când au intrat în casa unui cetățean italian, de 53 de ani, de pe raza localității Balta-Albă, județul Buzău, oamenii legii au găsit nu mai puțin de 5.711 elemente de muniție și un încărcător pentru armă letală. Acestea erau în posesia italianului care a încălcat prevederile legale referitoare la condițiile deținerii armelor și munițiilor.

Tot în casa acestuia s-au descoperit și 24 exemplare de vânat, peste 30 de kg de carne de vânat, precum și suma de 3.600 de lei. Alte 39 de exemplare de păsări vânat au fost găsite într-un alt imobil din Brăila, casă folosită de același italian.

Toate bunurile au fost ridicate de oamenii legii

Un alt bărbat care va avea mari probleme cu legea este un individ de 63 de ani din satul Băile, județul Buzău. Din locuința acestuia, polițiștii au descoperit și ridicat trei cartușe de vânătoare pentru a căror categorie bărbatul nu ar fi autorizat la deținere, dar și10 cartușe păstrate tot cu încălcarea prevederilor legale.

După multe cercetători, oamenii legii au relatat trei bărbați cu vârste între 37 și 46 de ani, ar fi introdus în România trei arme letale de vânătoare. Fără să le pese că, odată ce au încălcat prevederile legale referitoare la condițiile deținerii armelor și munițiilor vor avea mari probleme.

Toate bunurile pe care oamenii legii le-au ridicat au fost confiscate. Au fost deschide dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor si braconaj cinegetic. Cercetările continuă.