Diverse

Ce ascund mezelurile pe care le consumăm. Detaliile sunt pur și simplu șocante. Nu veți mai cumpăra așa ceva

Ce ascund mezelurile pe care le consumăm. Detaliile sunt pur și simplu șocante. Nu veți mai cumpăra așa ceva

După ce au făcut mai multe analize asupra mai multor produse care se află în magazinele din România, experții în alimentație au tras concluzii cu adevărat șocante. Iată ce conțin mezelurile din România pe care oamenii le consumă zi de zi.

Nu există carne în compoziția mezelurilor!

Experții Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului au luat la puricat zece tipuri de salam dar și alte 20 de specialități din carne și ce au descoperit depășește orice putere de înțelegere. Concluzia este tulburătoare: jumătate din produse nu pot fi mâncate, întrucât încalcă standardele.

Și asta pentru că, deși pare surprinzător, nu există carne în compoziție, ci grăsime, E-uri din belșug și multă apă. Mai mult toate produsele care au fost analizate au în compoziție nitrit de sodiu, iar un procent de 40% conțineau și aid carminic. De asemenea, 30% din mâncăruri aveau și aditivul caragenan, plus monoglutamatul de sodiu, potenţiator de aromă. Iar carnea era în proporție de 5-10%, în rest șorici și slănină cât cuprinde.

Ce mezeluri se recomandă să mâncăm

Nutriționistul Mihaela Bilic nu exclude mâncărurile din alimentație, ci recomandă să consumă prosciutto, șuncă și jambon.

„Eu consider mezelurile un fel de super-carne, sunt mai concentrate în gust, grăsime și calorii, tocmai de aceea porția corectă este de 50 g (față de carne, care este de 120-150 g). Mezeluri mâncăm mai rar și în cantitate mai mică. Există mezeluri și mezeluri…care e varianta cea mai bună?

Șunca simplă are cele mai puține calorii

Dacă ne gândim la siluetă, șunca fiartă are cele mai puține calorii: 130 cal/100 g. Dacă ne gândim la calitate, atunci mezelurile crud uscate sunt alegerea corectă.

Observați că 100 g jambon de Serrano se obțin din 150 g carne, este mai concentrat în nutrienți și de aceea avem 230 calorii și un procent dublu de proteine față de șuncă (40 g față de 21 g)”, a afirmat Mihaela Bilic. De asemenea, aceasta spune că se pot mânca, ocazional, mezeluri care conțin carne în proporție de 80%.