Diverse

Ce au găsit medicii Spitalului de Urgență din Suceava în stomacul unui bărbat

Ce au găsit medicii Spitalului de Urgență din Suceava în stomacul unui bărbat
observatornews.ro

Un bărbat de aproximativ 55 de ani a înghitit atât de multe obiecte metalice încât a uimit echipa de medici

Luni, 06.06.2022, reprezentanţii unei unităţi medicale, respectiv cea a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a anunțat că o echipă de medici a intervenit pentru a extrage din stomacul unui bărbat mai multe obiecte metalice pe care acesta le-ar fi înghiţit în mod voluntar.

Ce au găsit medicii în stomacul pacientului

Este vorba despre un bărbat din Vatra Dornei, iar potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, acesta suferă de afecţiuni psihice. El a înghiţit trei pioneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de uşă, o brăţară de mână, o monedă, precum şi o bucată de metal,  parte a unui termometru de cameră care conţinea mercur (o substanță toxică, de altfel), potrivit agerpres.

Oficialii spitalului din Suceava au precizat următoarele: „în cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Judeţean Suceava, formată din medicii gastroenterologi Rami Ababneh, Bucatariu Sidonia, Golea Andreea, asistenta Olariu Mirela, s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit: un bărbat de aproximativ 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascutiţe, care puteau provoca complicaţii digestive, precum perforaţie intestinală sau ocluzie intestinală, şi trebuiau scoase, prin endoscopie digestivă superioară, cât mai repede, atât timp cât încă se mai aflau în stomac şi prima parte a intestinului subţire al pacientului.

Tototdată, reprezentanții spitalului au susţinut faptul că nu este primul caz de acest fel, dar „este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte”.

Cât timp a durat intervenția și ce s-a întâmplat ulterior ?

Astfel, pentru a extrage toate obiectele metalice din stomacul bărbatului, intervenţia echipei medicale a durat aproximativ trei ore.

După intervenţia medicală, pacientul a fost monitorizat în Unitatea de Primiri Urgenţe a aceleiași unități medicale în care a fost operat, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, după care a fost transferat pentru a fi supravegheat în continuare la spitalul din Vatra Dornei, pacientul fiind din această localitate, potrivit sursei citate.