Info Actual > Diverse > Ce este ceaiul „dragonul negru”. Te ajută să slăbești și în timpul somnului
Diverse

Ce este ceaiul „dragonul negru”. Te ajută să slăbești și în timpul somnului

Ce este ceaiul „dragonul negru”. Te ajută să slăbești și în timpul somnului

Un studiu recent a constatat că ceaiul Oolong, care conține aproximativ 31 mg de cofeină la 100 ml, continuă să stimuleze metabolismul după ce ai adormit, spre deosebire de cofeina pură, care nu mai funcționează în timpul somnului.

Cofeina stimulează descompunerea grăsimilor cu 20%, ceea ce ar putea ajuta la scăderea în greutate.

Ceaiul Oolong este mai „tare” decât ceaiul verde

Cercetări recente din Japonia, publicate în revista Nutrients, s-au concentrat asupra ceaiului Oolong și asupra impactului asupra scăderii în greutate. Ca toate ceaiurile, Oolong conține cofeină, care s-a dovedit că sporește descompunerea grăsimilor cu 20%, dar ceaiul Oolong poate avea ceva în plus. Nu încetează să funcționeze atunci când o persoana adoarme și continuă să stimuleze metabolismul în timpul somnului.

Ce este ceaiul Oolong?

Potrivit companiei Whittard din Marea Britanie, care produce ceai și alte băuturi calde din 1896, oolong este produs în principal în provinciile Chinei Fujian și Guangdong și Taiwan. Tot ceaiul provine din aceeași plantă (Camellia sinensis), dar tipul său specific este determinat de gradul de oxidare, o reacție chimică care transformă frunzele de ceai în negru.

Traducerea literală a lui oolong este „dragon negru”, ceea ce se poate datora frunzei care „dansează” ca un dragon când este cufundată în apă.

Efectele stimulatoare ale ceaiului Oolong

Cercetarea a fost realizată de o echipă de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, condusă de profesorul Kumpei Tokuyama. Au testat trei grupuri de voluntari sănătoși, care au băut fie ceai Oolong, cofeină pură, fie un placebo, pe o perioadă de două săptămâni.

Astfel, voluntarii care au băut ceai Oolong sau cofeină au ars cu 20% mai multe grăsimi. Dar din toate băuturile, doar Oolong a continuat să aibă efecte și în timpul somnului.

“Efectele stimulatoare ale ceaiului Oolong asupra descompunerii grăsimilor în timpul somnului ar putea avea relevanță clinică reală pentru controlul greutății corporale.”, a declarat profesorul Kumpei Tokuyama.

„Ca toate ceaiurile, Oolong conține cofeină, care afectează metabolismul energetic prin creșterea ritmului cardiac.”, a spus Tokuyama.

Beneficiile pentru sănătate

„Conform tradiției chineze, ceaiul oolong ar trebui să ajute la scăderea / gestionarea în greutate, să reducă nivelul zahărului din sânge și insulină, să ofere beneficii pentru sănătatea inimii și ajută la funcționarea creierului “, spune Vanessa Rissetto cofondator al Culina Health.

Studiile sugerează că un consum regulat de ceai poate accelera topirea grăsimilor, independent de efectele cofeinei, scrie verywellfit.com .