Social

Ce este programul Junior Centenar și cum puteți obține bani prin intermediul acestuia

datoria publica (sursă foto: Ziarul de Muscel) datoriile
sursa foto arhiva personala

O categorie de cetățeni români are posibilitatea de a obține o sumă în valoare de 30.000 de lei, dar pentru a beneficia de această oportunitate, ei trebuie să satisfacă anumite criterii specifice. Este vorba despre programul Junior Centenar.

Condiția pentru acest cont este ca părinții, bunicii sau apropiații să depună cel puțin 1.200 de lei anual în cont. În schimb, statul oferă un stimulent financiar sub forma unei prime anuale de 600 de lei, precum și o dobândă de 3%. Acest program asigură o perspectivă financiară semnificativă pentru copii până la atingerea vârstei majoratului.

 Programul Junior Centenar

Pentru a da un exemplu, dacă o familie alimentează contul unui nou-născut cu suma minimă anuală de 1.200 de lei, acest lucru va genera economii de aproape 40.000 de lei până când copilul devine major. Acest lucru înseamnă cu 11.000 de lei mai mult decât suma depusă de familie.

Un aspect important al Programului Junior Centenar este impozitul redus de 10% aplicat de stat, care este mai mic decât taxele impuse de bănci în cazul conturilor de economii.

Trebuie să fie luat în considerare faptul că banii economisiți în acest cont pot fi accesibili doar după ce beneficiarul ajunge la vârsta majoratului. Pentru părinții care doresc să ofere copiilor lor o șansă mai bună de a-și începe viața adultă cu resurse financiare semnificative, Programul Junior Centenar reprezintă o opțiune inteligentă de investiție în viitorul lor financiar, conform informațiilor prezentate de RomâniaTv.