Lifestyle

Ce să nu îi dai pisicii de mâncare! Iată cele 13 alimente pe care nu ar trebui să i le oferi felinei

Ce să nu îi dai pisicii de mâncare! Iată cele 13 alimente pe care nu ar trebui să i le oferi felinei

Unele alimente pe care oamenii le consideră sănătoase pot provoca reacții adverse în cazul pisicilor și unele substanțe pot duce chiar la deces. Iată cele 13 alimente pe care nu ar trebui să i le oferi felinei.

Alimente periculoase pentru pisici

Produse lactate – Surprinzator, majoritatea pisicilor au intoleranță la lactoza, așa că nu pot digera produsele lactate.

Ceapa și usturoiul – Afectează negativ celulele roșii, ceea ce poate duce la anemie. Mai mult, stomacul pisicii tale nu va aprecia această “gustare”.

Alcool – Doua lingurițe de whisky ingerate de o pisică de 2.5 kg vor rezulta în coma și 3 lingurițe o pot ucide. Atenție! Multe alimente conțin alcool, așa că trebuie să ai mare grijă ce mănâncă pisica ta.

Ciocolată – Poate provoca reacții adverse din cauza conținutului de teobromină și cafeină. Printre efecte se numara diareea, palpitații, convulsiile si moartea. Ciocolata albă și cea neagră pentru gătit sunt alimente care îi fac rău felinei tale.

Cafea – Poate fi otrăvită prin consumul de cafeină. Primele simptome sunt agitație, palpitații, respirat rapid și convulsii. Multe băuturi și alimente conțin cafeină, inclusiv băuturile răcoritoare și anumite dulciuri.

Carne crudă – La fel ca în cazul oului crud, carnea crudă poate conține bacterii periculoase. O enzimă din peștele crud poate distruge tiamina, o vitamină esențiala pentru pisica ta.

Aluat necopt – Aluatul va crește în stomacul pisicii tale și îi va produce dureri îngrozitoare.

Ton – Pisicilor le place tonul, însă o dietă bazată doar pe pește poate duce la anemie sau, în cazuri extreme, otrăvire cu mercur.

Ficat – Consumat în cantități mai mari, poate duce la hipervitaminoză A (toxicitatea vitaminei A) ceea ce afectează oasele pisicii.

Ou crud – Oul crud ar putea duce la intoxicație alimentară din cauza infecției cu salmonella sau E.coli. Un alt pericol e proteina avidin, din albuș, ce poate cauza probleme cu pielea și blana felinei tale.

Oase – Chiar și bucățile mici de os, precum cele de pui sau curcan, le pot cauza pisicilor probleme digestive serioase.

Mâncare de câini – Pisicile, deși ar putea avea dimensiunile unui câine de talie mică, au alte nevoi nutriționale, astfel că mâncarea de câini nu este potrivită pentru pisica ta.

Dacă din întâmplare felina ta a consumat vreun aliment inclus în această listă, ar trebui consultat un medic veterinar, potrivit Digi Animal World.