Info Actual

Info Actual > Culinar > Ce se întâmplă când mănânci cartofi prăjiți? Nutriționistul răspunde: Produsul nu e toxic
Culinar

Ce se întâmplă când mănânci cartofi prăjiți? Nutriționistul răspunde: Produsul nu e toxic

Ce se întâmplă când mănânci cartofi prăjiți? Nutriționistul răspunde: Produsul nu e toxic

Ce se întâmplă când mănânci cartofi prăjiți? Un nutriționist spulberă toate miturile! Cartofii prajiti sunt considerati de cele mai multe ori bombe calorice si nu sunt recomandati din cauza uleiului in care sunt preparati. Iata ce spune Mihaela Bilic!

Mihaela Bilic susține că produsul în sine nu este unul toxic, însă este foarte important să mâncăm cartofi prăjiți într-o cantitate rezonabilă.

Produsul nu e toxic, doza face otrava

„Ne plac cartofii prăjiţi cu şniţel. Un cartof întreg absoarbe uleiurile vegetale şi va avea de 4-5 ori mai multe calorii atunci când devine prăjit. Uleiul e cea mai concentrată substanţă nutritivă. Este mai hrănitor, dar unor copii nu le face bine la siluetă. Produsul nu e toxic, doza face otrava. Orice lucru în exces sau prea des poate să aducă probleme. Dar de siluetă, nu de sănătate. Puţin probabil să ne îmbolnăvim de la cartofi prăjiţi sau șnițel”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Unele alimente sunt bogate în apă

Una dintre ele ar fi „să mâncăm prea mult din alimente extrem de concentrate. Unele alimente sunt bogate în apă şi aer, care dau densitate şi saţietate. Dar sunt sărace în calorii, ciorba, laptele, de exemplu.”, informeaza VoxBiz.