Economic

Ce se întâmplă cu magazinele mici din 15 mai. (Surse)

Ce se întâmplă cu magazinele mici din 15 mai s-a discutat aseară. Liderii PNL s-au adunat, marți seară, într-o videoconferinţă pentru a discuta despre măsurile de relaxare după data de 15 mai. Surse politice au spus, conform MEDIAFAX, că premierul Ludovic Orban le-a spus liderilor din ţară că intenționează să redeschidă magazinele mici.

Marți seară a avut loc Biroul Politic Național (BPN) al PNL, care s-a desfăşurat în sistem videoconferință. Potrivit unor surse politice, premierul le-a spus liderilor din teritoriu că după 15 mai intenţionează să deschidă magazinele mici, care au deschidere stradală.

De asemenea, s-a discutat şi despre pescuit, vânătoare, dar şi despre redeshiderea cimitirelor. Au fost multe întrebări din teritoriu şi cu privire la redeschiderea cimitirelor.

Aceleaşi surse au declarat pentru MEDIAFAX că ministrul de Interne, Marcel Vela, le-a spus că se poate merge la cimitir pentru îngrijirea unui mormânt şi că acele restricţii au fost doar de Paşti iar oamenii se pot duce pe baza unei declaraţii la cimitir.

Legat de activitățile de pescuit şi vânătoare se pare că s-a decis că nu vor mai exista restricții după data de 15 mai.