Economic

Ce se intampla cu preturile apartamentelor! Paradoxul din piata imobiliara

Ce se intampla cu preturile apartamentelor. In cazul in care sunteti in cautarea unei locuinte si va ingrijorati cu privire la efectele pe care Covid-19 le are in piata imobiliara, veti avea o surpriza!

Prețurile apartamentelor nu vor scădea în perioada următoare, este de părere președinta Asociației Investitorilor Imobiliari din România, Antonela Comșa.

Luând în calcul noile tendințe, care arată o preferință pentru locuințe mai spațioase și automat mai scumpe, ea crede că ar trebui să existe facilități fiscale pentru achiziționarea acestora, potrivit Rador.

Ce se intampla cu preturile apartamentelor! Antonela Comșa: „Un simplu calcul arată că dacă pentru un apartament de două camere, care costă 72.000 de euro + TVA, versus un apartament de trei camere, care astăzi costă 93.000 de euro + TVA 19%, cumpărătorul plătește aproximativ 35.000 de euro în plus pentru o cameră. Guvernanții noștri ar trebui să regândească acest plafon de aplicare a TVA-ului de 5% și noi ne-am gândit să fie un plafon de 150.000 de euro, pentru care să se aplice un TVA de 5% și pentru tot ce depășește plafonul de 150.000 de euro să se aplice un TVA de 19%”