Info Actual > Diverse > Ce se întâmplă dacă mănânci alune în fiecare zi. Pot provoca mai multe efecte nedorite!
Diverse

Ce se întâmplă dacă mănânci alune în fiecare zi. Pot provoca mai multe efecte nedorite!

Ce se întâmplă dacă mănânci alune în fiecare zi. Pot provoca mai multe efecte nedorite!

Ce se întâmplă dacă mănânci alune în fiecare zi. Pot provoca mai multe efecte nedorite! Deși arahidele sunt o gustare foarte sănătoasă, consumul excesiv al acestora este foarte ușor și poate avea consecințe negative.

Oprirea consumului între mese este una dintre cele mai dificile provocări cu care ne confruntăm după ce ținem o dietă. Deși consumarea unui fruct în acele momente nu este o problemă, cel mai frecvent optăm pentru o gustare mai puțin sănătoasă și mai apetisantă.

Există opțiuni care adesea sunt vândute ca alimente sănătoase și chiar ca parte a dietelor de slăbit. Cu toate acestea, nu există opțiuni mai bune de a mânca între mese decât alimentele tradiționale: fructe și nuci. Da, în ciuda faptului că nucile conțin multe calorii, studii recente au evidențiat faptul că nu sunt legate de supraponderalitate sau obezitate.

De fapt, sunt un bun aliat împotriva sindromului metabolic, o serie de simptome care cresc riscul de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Grăsimile pe care le conțin nucile sunt, în același timp, responsabile pentru numărul mare de kilocalorii pe care le conțin și, de asemenea, pentru beneficiile lor. Ele ajută la scăderea nivelului de LDL sau colesterol rău din sângele nostru.

Nu exagerați

Din acest motiv, experții recomandă să consumăm nucile mai des, atât ca gustare între mese, cât și integrate în unele dintre mesele zilei. Desigur, atâta timp cât consumăm o porție moderată care, în mod normal, a fost stabilită într-o mână pe zi. Nucile sunt alimente foarte dense în nutrienți: adică, pentru fiecare gram de greutate, au multe grăsimi, proteine, minerale …

Toate nucile conțin mai mult de 500 de kilocalorii la 100 de grame de greutate. Prin urmare, nu putem spune că ld putem consuma fără limite. În plus, există unele care nu pot fi consumate în fiecare zi: acesta este cazul arahidelor.

Din punct de vedere botanic, arahidele sunt leguminoase: semințe care se coc sub pământ și se găsesc în interiorul unei păstăi. Cu toate acestea, în timp ce leguminoasele se remarcă prin conținerea multor carbohidrați – absorbție lentă și, prin urmare, sănătoasă – și proteine, jumătate din compoziția arahidelor este alcătuită din grăsimi sănătoase pentru inimă, ca toate nucile.

Arahide consumate săptămânal

Beneficiile arahidelor se obțin cu adevărat atunci când le consumăm în măsura corectă, cu toate acestea, cei dintre noi care iubim acest aliment știm că este greu să ne oprim odată ce am început. Cele mai bune alune pe care le putem consuma sunt cele care se vând naturale, cu coaja lor. Trebuie să ne ferim de opțiunile mai procesate, cum ar fi cele care vin curățate, sărate și cu grăsimi suplimentare și, bineînțeles, cele care au fost înmuiate în miere.

Rația ideală pentru o zi este de aproximativ 20 de arahide care sunt echivalente cu aproximativ 30 de grame și, conform unei publicații, aproximativ 170 de kilocalorii. Desigur, așa cum ne amintește acest articol din El País, nu ar trebui să le mâncăm în fiecare zi, deoarece pot provoca anumite efecte nedorite: recomandă să mâncăm o mână de arahide la fiecare 4 sau 5 zile.

Ce se întâmplă dacă mănânci alune în fiecare zi. Abuzul de arahide are ca primă consecință creșteriea în greutate: chiar și o mână mică, dacă este luată în fiecare zi, ne poate face să câștigăm un kilogram pe lună, potrivit El País. Dar, în plus, ele pot provoca probleme de digestie și gaze, datorită anumitor componente, cum ar fi fitații, grăsimile, oligozaharidele – tipice leguminoaselor – și, desigur, fibrele.