Lifestyle

Ce se întâmplă dacă mănânci o banană înainte de culcare!

Ce se întâmplă dacă mănânci o banană înainte de culcare!

Ce se întâmplă dacă mănânci o banană înainte de culcare! Bananele au multe beneficii pentru organism. Sunt o sursă de fibre, vitamine și minerale, în timp ce sunt gustoase și ne pot ajuta să luptăm împotriva foamei într-un mod sănătos.

Pentru toate aceste calități, bananele sunt numai bune de mâncat înainte și după antrenamente, sau dimineața la micul dejun.

Cu toate acestea, un studiu recent a constatat că cel mai bun moment al zilei pentru a mânca banane este chiar înainte de miezul nopții.

Ce se întâmplă dacă mănânci o banană înainte de culcare!

Motivele sunt diverse, dar au legătură cu reglarea somnului și cu o noapte mai liniștită.

1. Anti Insomnie

Banana consumată înainte de culcare reprezintă un antidot excelent pentru insomnie. Acest fruct are triptofan, un aminoacid care ajută la producerea serotoninei.

Acest hormon este responsabil pentru reglarea somnului. De fapt, este un antidepresiv natural, care controlează, de asemenea, dispoziția, anxietatea, iritabilitatea, printre altele.

Deoarece triptofanul este un aminoacid pe care organismul nu îl produce singur, consumul unei banane pe timp de noapte ajută la dezvoltarea acestuia și, astfel, la un somn mai bun.

2. Somn mai odihnitor

S-a constatat, de asemenea, că consumul a două banane pe zi (mai ales dacă una este noaptea), te ajută să dormi mai bine, mai mult și mai profund.

Potrivit unui studiu din 2012, acest lucru se datorează creșterii hormonului care controlează ciclul în care o persoană doarme (melatonina). Mâncând două banane pe zi, nivelul acestui hormon crește de la 0,10 mg la 0,14. Astfel, ca rezultat se obține un somn mai odihnitor.

3. Ideale împotriva poftelor

Aveți de obicei pofte de noapte? Consumul unei banane noaptea va rezolva problema. Bananele sunt bogate în fibre, ceea ce le face un aliment care te ține sătul mai mult timp.

Astfel, cu banana vei elimina poftele de noapte, cele care te fac să te îngrași rapid. În plus, reglează și digestia, ceea ce vă va face să dormiți mai bine.

4. Inima

Fibra din banane reduce riscul atât al bolilor cardiovasculare, cât și al bolilor coronariene.

Dozele mari de potasiu pe care le conține banana ajută la reglarea bătăilor inimii și a tensiunii arteriale.

5. Combateți anemia

Anemia este lipsa de fier din sânge, care provoacă paloare, senzație de oboseală extremă și dificultăți de respirație, printre alte simptome. Bananele sunt bogate în fier, deci sunt ideale pentru a combate acest simptom.