Info Actual

Info Actual > Diverse > Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi nimic dulce. Este recomandat să vă controlați aportul de zahăr
Diverse

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi nimic dulce. Este recomandat să vă controlați aportul de zahăr

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi nimic dulce.  Este recomandat să vă controlați aportul de zahăr

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai consumi nimic dulce. Este recomandat să vă controlați aportul de zahăr. Consumul ridicat de zahăr își afectează sănătatea, talia și nivelul zahărului din sânge și, mai mult decât atât, crește riscul de diabet, boli de inimă și hipertensiune arterială. Iată șase motive pentru care ar trebui să fiți atenți la cantitatea de zahăr pe care o consumați.

Acordarea unei atenții sporite la consumul de zahăr vă poate ajuta foarte mult să vă îmbunătățiți sănătatea. Pentru a explica mai multe, Gudrun Jonsson, consilier dietetic la Nibble Protein, împărtășește beneficiile controlului consumului de zahăr, potrivit express.co.uk.

  1. Veți avea mai multă energie

Contrar credinței populare, zahărul nu crește nivelul de energie pe termen lung. Jonsson a explicat: „Da, vei fi mai energic după ce vei mânca ceva zaharat, dar această energie dispare repede odată ce corpul tău eliberează insulină în încercarea de a reduce nivelul zahărului din sânge.Vă va lăsa să vă simțiți mai obosit și mai iritabil decât înainte.

Jonsson: Urmați o dietă cu indice glicemic scăzut

„Pentru a combate acest lucru, încercați să urmați o dietă cu indice glicemic scăzut, care se bazează pe consumul de alimente care se digeră și se metabolizează lent, contribuind la menținerea echilibrului zahărului din sânge. Pentru a vă menține nivelul de energie pe o scară uniformă, este important să evitați gustările dulci, cum ar fi zahărul”.

  1. Vei dormi mai bine

Este un ciclu vicios. Cu cât te simți mai obosit pe parcursul zilei, cu atât ai mai multe șanse să mănânci repede ceva dulce pe bază de zahăr; și cu cât mănânci mai mult zahăr în timpul zilei, cu atât somnul este mai tulburat.

Dar Jonsson a avertizat: „Consumul ridicat de zahăr în timpul zilei poate împiedica corpul dumneavoastră să ajungă la etape mai adânci ale somnului, ceea ce este necesar pentru reîmprospătarea și recuperarea corpului. Reducerea zahărului și limitarea aportului dumneavoastră ar putea ajuta la transformarea somnului, promovând somnul profund de restaurare, care are nenumărate beneficii pentru sănătate și bunăstare.

„De asemenea, dacă sunteți cineva care se trezește trezit în orele mici ale nopții (cum ar fi 2-3 dimineața) ar putea fi de vină zahărul din sânge. Când dormi, rămâi fără mâncare pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât zahărul din sânge ar putea scădea prea mult în noapte. Dacă se întâmplă acest lucru, glandele suprarenale vin cu hormoni de stres care vă cresc glicemia, provocându-vă să vă treziți. Dacă acest lucru vi se pare familiar, încercați să mâncați o bucată de avocado sau niște Nibble, înainte de a merge la culcare. ”

  1. Te vei simți mai bine

Când vine vorba de sănătate și bunăstare, în general veți dori să vedeți modificări fizice care vă vor indica că sunteți pe drumul cel bun. Dar ce zici de sănătatea ta mentală?

„De la dependență la anxietate, zahărul este un tip rău generalizat în ceea ce privește sănătatea ta mentală”, a spus Jonsson. „Deci, dacă vă simțiți fără vlagă, încercați să evitați zahărul și este posibil să începeți să vă simțiți mai bine. De fapt, zahărul poate exacerba problema și face lucrurile să pară mai rele decât sunt în realitate.

Și anxietatea este un simptom clasic al glicemiei scăzute, la fel ca și starea de tremurat fără control, amețelile și transpirația crescută. Dacă suferiți de atacuri de panică, dieta dvs. ar putea fi de vină. ”

  1. Îți va fi mai puțin foame

Deși zahărul are acum un rol principal în dietele noastre, consumul excesiv ne poate lăsa să ne simțim mai înfometați și mai predispuși să mâncăm în exces.

Jonsson a explicat: „Zahărul este o sursă de energie cu eliberare rapidă, ceea ce înseamnă că vă va oferi un nivel ridicat de energie și apoi vă va prăbuși din nou la scurt timp.

„Deoarece zahărul nu are practic nici un conținut nutrițional sau beneficii, nu vă va menține niciodată să vă simțiți plin de mult timp și mâncați prea mult vă poate lăsa pofta de zahăr și în căutarea următorului„ nivel ridicat de zahăr”, datorită naturii sale extrem de dependente.”

Atenție! Bacteriile din intestine se hrănesc cu zaharuri

  1. Va ajuta digestia

Dacă există prea mult zahăr în corp pentru a fi absorbit de fluxul sanguin, surplusul de zahăr își face călătoria prin sistemul digestiv.

Jonsson a spus: „Bacteriile din intestine se hrănesc cu aceste zaharuri, emițând gaze care pot duce la disconfort abdominal, balonare și flatulență.

„Este, de asemenea, probabil că prea mult zahăr poate invita un flux de bacterii dăunătoare (și drojdii cum ar fi candida) în sistemul digestiv, ceea ce poate duce la probleme digestive mai grave pe termen lung”.

  1. Îmbunătățirea pielii și a unghiilor

O dietă bogată în zahăr ar putea fi cauza pielii proaste și a unghiilor slăbite. Acest lucru se datorează unui proces corporal care este stimulat de consumul de zahăr numit glicație, potrivit lui Jonsson.