Social

Ce spune Klaus Iohannis despre carantinarea Capitalei: Vor trebui schimbate orele de…

Ce spune Klaus Iohannis despre carantinarea Capitalei: Vor trebui schimbate orele de…

Ce spune Klaus Iohannis despre carantinarea Capitalei. Epidemia de coronavirus ar putea fi limitată prin respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare, apreciază preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit şefului statului, la Bucureşti este nevoie de restricţii suplimentare. Președintele Klaus Iohannis a declarat că autoritățile nu doresc impunerea unei carantine naționale, pentru că aceasta nu ar rezolva problemele, în contextul în care situația din localități este diferită.

Şeful statului consideră totodată că o carantinare a Capitalei nu reprezintă o soluție, însă este nevoie de restricții suplimentare.

Klaus Iohannis: Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații, în special în weekend. Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine, și pentru mall-uri. Dacă respectăm restricțiile, noi ajutăm pe cei din prima linie, medicii, personalul medical, și ajutăm pe cei mai puțin norocoși dintre noi care fac o formă mai gravă de boală.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a afirmat că, dacă numărul de cazuri de COVID-19 crește, trebuie intervenit și în cazul școlilor și a catalogat propunerea ministrului educației referitoare la prelungirea vacanței de primăvară drept acceptabilă.

În ceea ce privește sărbătorile de Paște, șeful statului a spus că își dorește gestionarea pandemiei în așa fel încât oamenii să poată merge la biserică și să se întâlnească în cerc restrâns cu familia, informează RRA.