Actual

Exclusiv! Ion Cristoiu despre vizitele oficiale ale lui Klaus Iohannis. „Da, putem să spunem că au aterizat noaptea ca hoții”

Podcastul „Hai România„ sursă foto: EVZ- Capital
FOTO: EVZ-Capital

Ion Cristoiu împreună cu jurnalistul Ionuț Cristache, în cadrul podcastului „Hai România” au analizat într-o cheie analitică vizita cuplului prezidențial în Emiratele Arabe Unde Unite.

Klaus Iohannis împreună cu soția lui au vizitat Marea Moschee și Monumentul Martirilor, despre care site-ul Administrației Prezidențiale a precizat că vizitarea celor două obiective a fost inclusă în programul oficial propus șefilor de stat aflați în Emiratele Arabe Unite

Ultima vizită a lui Klaus Iohannis a costat peste un milion de euro

Cristache și Cristoiu au pus în antiteză vizita liderului sirian Bashar al Assad și cea a președintelui Klaus Iohannis. Jurnaliștii au concluzionat că deplasarea oficială a președintelui român în Emiratele Arabe Unite nu poate fi trecută la capitolul întâlniri diplomatice, mai degrabă poate fi trecută la capitolul încă o țară vizitată de Klaus Iohannis. Ultima excursie din Japonia a costat Administrația Prezidențială aproximativ un milion de euro. Deși Iohannis a zburat la Tokio pentru a obține promisiuni de investiții din partea executivului nipon, din delegația prezidențială nu făcut parte niciun membru al mediului de afaceri.

„Deodată, ai noștri zic că vor să facă și două zile de excursii. Știți ce bătaie de cap este. Mâine numai este vizită oficială. Toată povestea asta, cu investitorii este iluzie. La Iohannis vizita a fost la Palat. În sfârșit o vedem pe Carmen Iohannis în pantaloni. Au fost turiști, n-a fost protocol. Primirea de la aeroport a lui Bashar are o mare semnificație.

Nu putea să fie protocol când ei (Carmen și Klaus Iohannis) sunt cum sunt. Mie îmi place când se îmbracă în fustă. E singura căreia i se văd picioarele. Tovărașa (Elena Ceaușescu) avea boala poșetelor. Da, putem să spunem că au aterizat noaptea ca hoții”, a comentat Ion Cristoiu.

Jurnalistul septuagenar Ion Cristoiu a tras o paralelă între vizitele fostul președinte Traian Băsescu și actualul lider de la Cotroceni, Klaus Iohannis. În accepțiunea lui Cristoiu, Iohannis a fost mai degrabă în vacanță și nicidecum  în interes de serviciu prin care să promoveze agenda externă României.

Ion Cristoiu: „Da, putem să spunem că au aterizat noaptea ca hoții”

„Problema este în felul următor, oamenii care aveau treabă înainte, cum era Traian Băsescu se duceau azi și, o zi sau două, făceau partea economică.  Însă, Klaus Iohannis și cu doamna și-au rezervat două zile înainte ca să facă și partea de turism, așa se explică prăpastia dintre primirea lui Assad și cea a cuplului prezidențial.

Este o agenție nu numai de turism ci și de publicitate. Dacă te uiți la o vizită a oricărui șef de stat, ce se întâmplă? Ăla semnează, ăștia au vizitat moschei, muzee.

Ce au făcut ei în primele două zile noi am discutat și în Japonia. Poți să accepți vizita unui muzeu. În Dubai nu este vizită oficială. De abia azi a avut loc vizita, în a treia zi, până acum a început cu partea turistică. Ei au cerut asta . Potrivit protocolului vizita era luni”, a conchis Ion Cristoiu.