Economic

Ce spune producătorul de drojdie din Pașcani despre majorarea prețului

Ce spune producătorul de drojdie din Pașcani despre majorarea prețului. În ultima perioadă se observă o majorarea a prețului la mai multe produse alimentare, majoritatea comercianților pretinzând că le cumpără mai scump.

În ultima săptămână, au fost semnalate numeroase situații când produsele de larg consum din magazine au ajuns la rafturi cu prețuri mai mari decât la începutul declanșării epidemiei cu noul coronavirus. Scumpirea exagerată a acestor produse, printre care se numără și drojdia de consum casnic, se face independent de producător, acesta din urmă recomandând magazinelor să păstreze prețul la raft.

 

Fabrica de drojdie Rompak Pașcani, care produce drojdie de panificație sub licența Pakmaya, a transmis printr-un comunicat că nu  a majorat prețul diferitelor sortimente de drojdie fabricate și lucrează la capacitate maximă, pentru a se asigura că drojdia Pakmaya ajunge pe rafturile tuturor magazinelor din țară.

 

“Ca urmare a unor situații identificate personal de reprezentanții companiei, dar și de către consumatorii noștri, care ne-au trimis sesizări pe email sau rețelele de socializare, vrem să subliniem faptul că nu am majorat prețul la niciunul dintre produsele noastre, de la declanșarea acestei crize provocate de noul coronavirus. Perioada de instabilitate la nivel mondial se reflectă cu siguranță și asupra costurilor noastre. În aceste momente, facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura continuitatea activității, fără să ținem cont de aceste majorări. Prețurile noastre nu au suferit majorări în această perioadă și ne vom strădui să menținem această situație cât mai mult posibil. Scumpirile care pot fi observate în anumite magazine sunt strict rezultatul acțiunilor speculative ale unor comercianți”, afirmă Cristina Hanganu, directorul de vânzări al Pakmaya România.

 

De la declanșarea epidemiei cu noul coronavirus, producătorul de drojdie, fabrica de la Pașcani, singura din România care produce drojdie de panificație, a produs și livrat magazinelor și unităților de panificație din întreaga țară cantități record de drojdie proaspătă și uscată. Pentru consumatorul casnic comenzile din luna martie 2020 au fost de 3 ori mai mari față de luna februarie 2020 sau martie 2019. Situația pare să continue în același ritm, comenzile pentru începutul lunii aprilie fiind, de asemenea, cu mult peste o perioadă normală.