Social

Ce sume a plătit în decembrie DGASMB pentru cei peste 110 mii de beneficiari de sprijin

Ce sume a plătit în decembrie DGASMB pentru cei peste 110 mii de beneficiari de sprijin

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) a plătit, numai în luna decembrie a anului trecut, pentru cei peste 110 mii de beneficiari, câteva milioane de lei. Sumele se acordă o singură dată sau lunar, prin programele de sprijin sau stimulentele financiare ale Primăriei Capitalei.

3 milioane de lei au fost alocați numai pentru plata celor peste 1.700 de dosare depuse pentru voucherele Materna

Sunt în total 13 astfel de proiecte, iar plăţile şi gestionarea lor sunt realizate de patru entităţi diferite. Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti gestionează şase dintre acestea.

3 milioane de lei au fost alocați numai pentru plata celor peste 1.700 de dosare depuse pentru voucherele Materna suma fiind de 2.000 de lei per beneficiar și se acordă în două tranșe, sub formă de tichete a câte 1.000 de lei.

Aproximativ aceeași sumă a fost plătită și pentru stimulentul pentru nou născuți care este în valoare de 2.500 de lei. DGASMB acordă și alte stimulente, pentru integrarea persoanelor adulte cu handicap s-au plătit în ultima lună a anului trecut peste 12 milioane de lei, ajutorul fiind de 500 de lei pe lună, iar pentru copiii cu handicap aproape 7 milioane de lei, suma lunară acordată fiind de 1.000 de lei.

Cosmina-Ioana Simiean Nicolescu: ”În acest moment înregistrăm o întârziere la plata stimulentului pentru adulți cu handicap. La nivelul anului 2022, DGASMB a supus pre dezbaterea Consiliului General al Municipiului București un buget pentru toate cele șase tipuri de stimulente, în valoare de aproximativ 600 de milioane de lei. În acest moment, nu există semnale că aceste sume nu ar putea fi acoperite în cursul anului în care tocmai am intrat.”

Aproape 74.000 de lei au fost plătiți în luna decembrie ca ajutor social pentru familiile monoparentale, iar 43 de beneficiari au primit 450 de lei pe lună ca sprijin financiar pentru prevenirea abandonului școlar.DGASMB a plătit pentru cei peste 110 mii de beneficiari, câteva milioane de lei,  numai în luna decembrie a anului trecut.