Lifestyle

Cea mai populară cascadă din Islanda

Cea mai populară cascadă din Islanda
pixabay.com

De-a lungul  coastei de sud a Islandei, Cascada Seljalandsfoss este alimentată de apa care se topește de la faimosul Vulcan Eyjafjallajokull, acoperit de ghețar.

Principala atracție a acestei cascade puternice, care cade peste stânci abrupte într-o pajiște frumoasă, este poteca care trece în spatele perdelei de apă. Această zonă oferă o imagine cu adevărat unică a cascadei.

Trebuie precizat, însă, că în spatele Seljalandsfoss, poteca poate fi alunecoasă. Datorită acestui aspect, în lunile de iarnă, din cauza riscului de cădere a gheții, poteca din spatele cascadei este închisă.

Pe timp de vară, însă, în jurul cascadei, flori sălbatice diferite înfloresc și se dezvoltă, posibil din cauza ceții pe care o emană.

Seljalandsfoss este locul perfect pentru un picnic, deoarece împrejurimile sunt atât frumoase, cât și senine.

Seljalandsfoss, împreună cu Skogafoss (o altă cascadă din sudul Islandei) sunt adesea incluse în   traseul “Cercului de Aur”, cel mai popular traseu turistic din Islanda , care include:

  • zona geotermală Geysir
  • cascada Gullfos
  • Parcul Național Thingvellir

Aceste atracții sunt populare întrucât oferă o șansă excelentă de a vedea peisaje frumoase și fenomene naturale spectaculoase.

Seljalandsfoss este situată în regiunea de sud a Islandei chiar lângă Drumul 1 și drumul care duce la Thórsmörk (o creastă montană din Islanda  care a fost numită după zeul Nordic Thor). Cascada coboară 60 m și face parte din Râul Seljalands care își are originea în ghețarul vulcan Eyjafjallajokull. Vizitatorii pot merge în spatele cascadelor într-o mică peșteră.

Cum se poate ajunge la cascada Seljalandsfoss

Cascada Seljalandsfoss este la aproximativ 2 ore de mers cu mașina de Reykjavik. Accesul la cascadă se face de la ferma din Seljaland de-a lungul șoselei de centură, principala autostradă a Islandei.

Când este cel mai bun moment pentru a vedea cascada Seljalandsfoss

În timpul verii, aceasta este o atracție turistică popular, iar iarna, oprirea lângă cascadă când aurora boreală dansează pe cer este o experiență grozavă.