Diverse

Ceaușescu schița pe foaie tot felul de chipuri ciudate în timpul ședințelor de partid. Unul dintre portrete pare a fi al Elenei

Ceaușescu schița pe foaie tot felul de chipuri ciudate în timpul ședințelor de partid. Unul dintre portrete pare a fi al Elenei
evenimentulistoric.ro

A apărut pe piață noul număr al revistei Evenimentul Istoric, care cuprinde, printre altele, și schițele realizate de Ceaușescu în timpul plenarelor C.C.

Potrivit evenimentulistoric.ro, în cele 116 pagini ale revistei veți descoperi subiecte în exclusivitate, printre care :

  • Schițele/ desenele spontane și notele în creion și cerneală pe care le-a făcut însuși Nicolae Ceaușescu în timpul ședințelor plenare, care de-a lungul anilor au stârnit senzație, mai ales că printre schițe se afla și un profil al unui personaj feminin.

Desenele” lui N. Ceaușescu au fost publicate pentru prima oară în „Dosarele Istoriei”, în 1996, într-o ediție a revistei condusă de Ion Cristoiu, puse sub genericul „Comuniștii români de la ilegaliști la nomenclaturiști”. Acestea au stârnit mare interes, dovada fiind faptul că au fost preluate și, astfel, impuse atenției publice din întreaga țară de către cel mai influent cotidian național din acel moment, ziarul „Evenimentul Zilei”.

  • Avertismentul declanșat de Revolta de la crucișătorul Potemkin pentru regimul Putin. Astfel, în noul număr al revistei “Evenimentul Istoric” veți putea afla detalii despre revolta de pe crucișătorul Potemkin și ceea ce a reprezentat aceasta pentru regimul Putin, dezvăluind, totodată, și că poporul rus iubește conducătorii victorioși.

Tot în acest capitol, sunt prezentate o serie de evenimente istorice, adevărate lecții pe care Vladimir Putin a decis să le ignore declanșând invazia Ucrainei.

  •  Clarificările și dilemele serviciilor secrete britanice cu privire la Iuliu Maniu. În cadrul acestui subiect abordat se fac dezvăluiri despre: presupusa fugă/ arestare a lui Iuliu Maniu din România între anii 1942-1943, dar și despre capcana de dezinformare a germanilor. De asemenea, veți afla răspunsuri, pe larg, la o serie de întrebări, precum: “Ar fi fost mai utilă prezenţa lui Miron (nn: Iuliu Maniu)  în ţară Puterilor Aliate sau refugierea acestuia în Occident?”

Noul număr al revistei “Evenimentul Istoric” poate fi găsit la punctele de difuzare a presei, dar și online.