Lifestyle

Cel mai bun desert cu caise. O porție are doar 100 de calorii

Cel mai bun desert cu caise. O porție are doar 100 de calorii

Gospodinele din toate timpurile au folosit fructele de sezon pentru a face mai întâi prăjituri, apoi conserve pentru iarnă. Nu este un desert sofisticat, ci unul simplu și plin de savoare.

Caisele sunt fructele parfumate ce se găsesc la mijlocul verii, iar brioșele cu caise sunt perfecte chiar și pentru cei aflați la dietă. O porție are doar 100 de calorii.

Ingrediente necesare pentru 12 brioșe:

  • 300 de grame de caise;
  • 170 grame de făină;
  • 125 de grame de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi;
  • 60 de grame de stevia sau 120 de grame de zahăr normal;
  • 40 de grame de unt topit (sau ulei de semințe);
  • 2 ouă medii;
  • 1/2 de plic de praf de copt pentru prăjituri;
  • zahăr pudră.

Cel mai bun desert cu caise. O porție are doar 100 de calorii

Mod de preparare:

Primul lucru este să porniți cuptorul ca să se încălzească la 170 de grade, apoi puneți cupele de brioșe într-o tigaie specială. Untul topit se pune într-un castron, în care se mai adaugă praful de copt și făină.

Ar putea să vă placă și: Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Fără unt, smântână și lapte. Are doar 160 calorii

Caisele se spală, se îndepărtează sâmburele și se taie în felii. În alt castron, se pun ouăle, care se mixează cu stevia sau cu zahărul,cu ajutorul unui tel electric. Când amestecul devine spumos și de culoare deschisă, se adaugă și untul, iaurtul, făina și praful de copt mixând întotdeauna cu un tel electric. Când consistența amestecului este destul de uniformă și netedă, se încorporează caisele.

Acum este timpul să turnați amestecul în cupele de brioșe. Ca de obicei, acestea trebuie umplute până la două treimi. Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 18 minute.

După 18 minute, puteți face testul clasic al scobitorii. Dacă scobitoarea iese umedă, tava cu brioșe se mută pe raftul de jos și se mai țin în cuptor câteva minute. Când brioșele sunt aurii, așteptați-le să se răcească, apoi presărați-le cu zahăr pudră și le puteți servi. Poftă bună!

Timp de pregătire: 15 minute, timp de gătit – 18 minute, timp total – aproximativ 35 de minute, porții – 12 brioșe, calorii – 100 pe brioșă, potrivit stiridiaspora.ro.