Social

Cel mai râvnit voucher care vizează angajații la privat. E echivalent cu un salariu extra

analize, sursa foto prpmed.de
Credit imagine: prpmed.de

În vreme ce se discută noi metode prin care să fie redus deficitul bugetar, inclusiv retragerea voucherelor de vacanță din rândul bugetarilor, există anumite beneficii extrasalariale care nu par să plece nicăieri și care vizează sectorul privat.

Întreprinderile mici și mijlocii preiau din ce în ce mai frecvent modelul multinaționalelor. IMM-urile își fidelizează angajații prin acordarea de abonamente medicale la clinici private. Prin aceste beneficii, angajații pot să își facă anumite analize de rutină gratuit, în vreme ce unele mai puțin obișnuite vor beneficia, în general, de o reducere semnificativă de prețuri.

Beneficiile pot ajunge până la membrii familiei

Directorul executiv al Diviziei de abonamente medicale de la rețeaua privată Regina Maria, care este una dintre cele mai frecvente alegeri atunci când angajatorii oferă beneficiile extrasalariale, a declarat următoarele despre această procedură de retenție a salariaților:

„Abonamentul medical, oferit de IMM-uri ca beneficiu extra-salarial, poate contribui la decizia unui angajat pentru alegerea locului de muncă, dar ajută și la fidelizarea acestuia pe termen mediu și lung. Doar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani, ne dăm seama că pachetele de sănătate pot constitui un avantaj competitiv pentru companiile mici și mijlocii în fața marilor corporații, iar atenția la nevoile angajaților este un barometru pentru atragerea și retenția forței de muncă. Faptul că 85% dintre partenerii noștri IMM aleg pachete medicale complexe pentru angajați, iar 70% negociază chiar și pachete preferențiale pentru membrii de familie ai acestora, demonstrează grija pentru viața personală și profesională pe care și angajatorii o manifestă pentru angajați. Pe măsură ce conștientizarea cu privire la beneficiile extra-salariale medicale continuă să crească, estimăm că tot mai multe IMM-uri vor adopta acest trend”, a transmis Andreea Minuță, directorul executiv al Diviziei.

Cum seamănă acest beneficiu cu un al 13-lea salariu?

Angajații din sistemul medical de sănătate au făcut mai multe estimări, în urma cărora a reieșit că angajații care primesc aceste beneficii se bucură, practic, de încă un salariu pe lângă cele douăsprezece prevăzute în contractul de muncă.

„În baza abonamentului medical, companiile ajută angajații să economisească investind în sănătate. În ultimul an, abonații noștri au accesat aproape 12 milioane de servicii medicale și au economisit în medie 3.500 lei pe an, o sumă care reprezintă mai mult decât un salariu minim brut pe economie în România la momentul actual. Suma economisită de pacienții cu abonament este variabilă, în funcție de complexitatea abonamentului: cu cât abonamentul cuprinde mai multe includeri, cu atât mai mult economisești”, a mai spus Andreea Minuță pentru România TV.