Social

Cele mai stricte măsuri de la începutul pandemie și până acum! ”Se confruntă cu un tsunami de infecţii”

Cele mai stricte măsuri de la începutul pandemie și până acum! ”Se confruntă cu un tsunami de infecţii”

Măsuri mult mai dure au fost adoptate în Irlanda de la începutul pandemiei și până acum! Numărul spitalizărilor a urcat la un nivel record şi a provocat temeri că sistemul de sănătate va fi depăşit de situaţie, iar cazurile de infecţii provocate de noua tulpină au explodat.

Premierul Micheal Martin, a declarat într-o canfeință de presă, în care a anunțat noile măsuri și faptul că cadrele medicale sunt extenuate.

”Lucrătorii din sănătate, deja extenuaţi, se confruntă acum cu un tsunami deinfecţii, chiar mai mare ca în primul val”, a declarat premierul Micheal Martin.

Majorităţii şcolilor şi a şantierelor de construcţie au fost închise pentru o perioadă de cel puțin trei săptămâni, după decizia Guvernului, iar carantina a fost înăsprită, care deja închisese majoritatea unităților de cazare și a magazinelor, chiar și vizitele la domiciliu fuseseră interzise.

Vicepremierul Leo Varadkar a declarat că până la sfârșitul lunii martie, probabil vor rămâne închise barurile și restaurantele. Țara Pentru a controla virusul, țara așteaptă livrarea a suficiente vaccinuri.

Miercuri a fost raportat un record maxim de 7.836 de cazuri de infectări, la o populație de aproape 5 milioane de locuitori.

Rata de infectări cu COVID-19 aferentă unei perioade de 14 zile s-a mărit de patru ori, la 819 cazuri la 100.000 de persoane, alimentată de nouă tulpină, mai contagioasă, identificată prima oară în Marea Britanie, şi de relaxarea restricţiilor înainte de Crăciun, potrivit Libertatea.