Info Actual > Culinar > Chiftele fără carne. O rețetă apetisantă, ideală pentru masa de seară
Culinar

Chiftele fără carne. O rețetă apetisantă, ideală pentru masa de seară

Chiftele fără carne. O rețetă apetisantă, ideală pentru masa de seară

Această rețetă apetisantă este preferata sicilienilor. Chiftele se prepară din cartofi, branza, cascaval, ouă. Rețeta pe care o prezentăm azi este ușor de preparat, dar plină de aromă. Chiftelele fără carne pot fi servite ca aperitiv sau la masa de seară. Atenție, plusul de gust îl va da menta.

Chiftele fără carne. O rețetă genială, ideală pentru masa de seară

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

  • 1 kg de cartofi
  • 4 ouă
  • 250 g de cașcaval
  • 120 g pesmet
  • 80 g de brânză rasă
  • pătrunjel după gust
  • menta după gust
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

  • Pentru a pregăti această delicatesă, începeți mai întâi cu cartofii, care trebui fierți într-o oală cu apă sărată. Când sunt fierți, se scot din apă și se zdrobesc.
  • După ce piureul s-a răcit, adăugați ouăle, cașcavalul, pesmetul, pătrunjelul tocat, menta tocată, sarea și piperul, amestecați totul bine.
  • Lăsați compoziția 10 minute, ca să se pătrund aromele. Ulterior, formați chiftelele de dimensiunea pe care o preferați. Apoi treceți la gătit. Fie le prăjiți într-o tigaie cu ulei, la foc mediu, câte 5 minute pe fiecare parte, apoi să le scurgeți de ulei pe o hârtie absorbantă, fie le dați la cuptor, la 180° timp de 20 de minute cu puțin ulei de măsline extravirgin.

Poftă bună!