Actual Diverse

Cine a devenit acum cea mai bătrână persoană din lume. A trăit două războaie mondiale, războiul civil spaniol și pandemia

Cine a devenit acum cea mai bătrână persoană din lume. A trăit două războaie mondiale, războiul civil spaniol și pandemia
Twitter

În urma decesului celei mai în vârstă persoane din lume, acest titlu îi aparține acum spanioloaicei Maria Branyas, care are în prezent 115 ani.

Maria Branyas a devenit cea mai bătrână persoană din lume. A trăit, până acum, două războaie mondiale, războiul civil spaniol și pandemia

Potrivit canalului de știri La Vanguardia, miercuri, 18 ianuarie 2023, Grupul de Cercetare în Gerontologie (GRG) a confirmat trista dispariție a surorii André (Lucile Randon) la 17 ianuarie, la vârsta de 118 ani.

Branyas, rezidentă la Santa Maria del Tura din Olot, s-a născut la 4 martie 1907 în San Francisco, Statele Unite, după ce familia sa catalană s-a mutat acolo în 1906.

La vârsta de șapte ani, s-au întors în Catalonia, unde a trăit două războaie mondiale, războiul civil spaniol și desigur, pandemia.

Deși este țintuită într-un scaun cu rotile, Branyas este puternică, după ce a depășit covid-19 în 2021. Ea are chiar și un cont de Twitter sub numele de Super Àvia Catalana (@MariaBranyas112) și într-o postare, ea spune:

”Soc vella, molt vella, però no idiota (Sunt bătrână, foarte bătrână, dar nu idioată n.r.)”.

Fiica unui jurnalist din Pamplona care lucra pentru revista americană Mercurio, s-a căsătorit în 1931 cu Joan Moret, un medic din Llagostera. S-au mutat la un moment dat, locuind în Banyoles, Girona, Calonge și, în ultimii 20 de ani, în Olot.

Maria Branyas este foarte conștientă de faptul că acum este oficial cea mai bătrână persoană din lume, la vârsta de 115 ani și 320 de zile.

Amintim că ea a ocupat acest loc, după plecarea în lumea de dincolo a lui Lucile Randon, despre care Infoactual a scris într-o ediție anterioară. Cunoscută și sub numele de Sora Andree, aceasta ar fi murit în somn la vârsta de 118 ani, într-un azil de bătrâni.

Ea a primit anul trecut titlul de cea mai în vârstă persoană cunoscută din lume, după moartea, la 119 ani, a lui Kane Tanaka, care deținea acest titlu anterior.