International

Cine este singurul membru republican al Congresului american care a condamnat explicit comentariile rasiste ale lui Trump

Cine este singurul membru republican al Congresului american care a condamnat explicit comentariile rasiste ale lui Trump
Infoactual

Trump a declanșat vineri o avalanșă de insulte la adresa liderului minorității din Senat, McConnell, într-o tiradă pe Truth Social. De aici și până la reacțiile în lanț a fost doar un pas.

Cine este singurul membru republican al Congresului american care a condamnat explicit comentariile rasiste ale lui Trump

Liz Cheney este singurul membru republican al Congresului care a condamnat în mod explicit comentariile rasiste ale lui Trump.

Mai mulți conservatori importanți au denunțat în această săptămână remarcile rasiste ale fostului președinte Donald Trump la adresa lui Elaine Chao, fostă membră a cabinetului lui Trump și actuală soție a senatorului republican Mitch McConnell.

Prin urmare, senatoarea Liz Cheney rămâne însă singurul membru republican al Congresului care l-a condamnat până acum în mod evident pe fostul președinte pentru comentariile sale xenofobe.

Trump a declanșat vineri o avalanșă de insulte la adresa liderului minorității din Senat, McConnell, într-o tiradă pe Truth Social, acuzându-l pe parlamentarul din Kentucky că a aprobat „proiecte de lege sponsorizate de democrați în valoare de trilioane de dolari” pentru că „îl urăște pe Donald J, Trump”.

„El își dorește MOARTEA”, a scris Trump, într-o escaladare marcantă a discursului său politic obișnuit.

Fostul președinte nu s-a oprit, însă, aici. El a continuat să o insulte pe soția lui McConnell, fostul secretar de stat pentru transporturi Elaine Chao, care a servit în administrația lui Trump, aruncând o poreclă rasistă la adresa femeii de origine americano-asiatică.

McConnell „trebuie să ceară imediat ajutor și sfaturi de la soția sa iubitoare de China, Coco Chow!” Reprezentanții lui McConnell, Chao și Trump nu au răspuns solicitării Insider, pentru a face comentarii.

Declarația lui Trump, care nu prea stă bine cu diplomația și spune exact ceea ce gândește, a atras imediat o furtună de condamnări – în primul rând din partea legislatorilor democrați și a experților cu înclinații liberale, dar luni, reprezentanta republicană Liz Cheney s-a alăturat corului disident.

Reprezentanta statului Wyoming a spus că remarcile lui Trump sunt „inacceptabile” și a sugerat că fiecare membru al propriului său partid ar trebui să fie „obligat” să fie de acord cu ea, a relatat publicația mai sus menționată.

Cheney a fost mult timp un critic deschis al lui Trump și va părăsi Congresul anul viitor după ce a pierdut alegerile primare din august în fața unui candidat susținut de Trump.

Luni, când l-a criticat pe Trump, Cheney a devenit singurul membru republican al Congresului care a dezaprobat public remarcile fostului președinte. McConnell însuși nu a comentat încă situația.

Senatorul Rick Scott a intervenit la întâmplare în controversă, în weekend, la CNN, spunând că „nu este niciodată în regulă să fii rasist”. Totuși, senatorul din Florida nu a avut nici o clipă intenția să-l critice pe Trump în mod direct, după cum a relatat media americană.