Actual International

Declarație tranșantă: „Cred că Donald Trump s-a pus singur într-o situație în care trebuie să candideze neapărat”

Declarație tranșantă: „Cred că Donald Trump s-a pus singur într-o situație în care trebuie să candideze neapărat”

 Donald Trump va candida din nou la președinție în 2024, în încercarea de a evita problemele juridice, dar ar putea să nu ajungă până la finalul campaniei.

Declarație tranșantă: „Cred că Donald Trump s-a pus singur într-o situație în care trebuie să candideze neapărat”

Fostul președinte Donald Trump va candida din nou în 2024, dar s-ar putea să nu prindă sfârșitul campanie, a declarat Maggie Haberman, jurnalistă de la The New York Times acreditată la Casa Albă.

Maggie Haberman, care promovează „Confidence Man”, biografia sa despre Trump, a discutat într-un interviu acordat duminică la CBS News despre viitorul politic al fostului președinte, în contextul în care există o serie de investigații în curs de desfășurare privind afacerile și președinția sa.

Gazda John Dickerson a întrebat-o pe Maggie Haberman despre zvonurile de lungă durată potrivit cărora Trump se gândește să lanseze o nouă candidatură la președinția din 2024, posibil imediat după alegerile parțiale din 8 noiembrie.

„Nu știu”, a spus Haberman. „Cred că s-a pus singur într-o situație în care trebuie să candideze neapărat”.

„Cred că are nevoie de protecțiile pe care candidatura la președinție [crede că] i le-ar oferi în combaterea investigațiilor pe care el le numește „vânătoare de vrăjitoare””, a spus Haberman. „Și este modul în care el strânge fonduri și face bani. O mare parte din identitatea sa acum se referă la a fi politician. Așadar, mă aștept ca el să candideze. Asta nu înseamnă că, chiar dacă își va declara candidatura, va rămâne în funcție de-a lungul întregului termen.”

Haberman, care este cunoscută pentru contactele sale extinse în cercul lui Trump, a dezvăluit în cartea sa detalii din culisele carierei politice a lui Trump. În extrase, ea a scris că Donald Trump s-a gândit să refuze să părăsească Casa Albă după înfrângerea sa în 2020.

De asemenea, fostul președinte ar fi recunoscut că a luat scrisori de la dictatorul nord-coreean Kim Jong-un la Mar-a-Lago după ce a părăsit funcția, deși ulterior a revenit asupra afirmației.

Trump a criticat-o pe Haberman într-o postare pe rețeaua sa de socializare Truth Social săptămâna trecută, descriind cartea ei ca fiind „falsă”.