Info Actual > Diverse > Cine va fi următorul Duce de Edinburgh? Charles și Edward, luptă după moartea tatălui lor
Diverse

Cine va fi următorul Duce de Edinburgh? Charles și Edward, luptă după moartea tatălui lor

Cine va fi următorul Duce de Edinburgh? Charles și Edward, luptă după moartea tatălui lor

Cine va fi următorul Duce de Edinburg? Charles și Edward, luptă după moartea tatălui lor. Prințului Philip al Marii Britanii a murit pe data de 9 aprilie, cu doar două luni înainte de a împlini 100 de ani.

Sâmbătă, 17 apilie 2021, Prințul Philip a fost înmormântat, într-o ceremonie restrânsă, dar spectaculoasă. Ceremonia a fost televizată și a ținut cu sufletul al gură întreaga lume.

Prințul Charles și Prințul Edward, lupta pe titlul Prințului Philip

Titlul Prințului Philip, de Duce de Edinburgh, a fost mult dezbătut în Familia Regală de-a lungul timpului, dar mai ales în ultimii ani și s-a pus de multe ori problema care dintre copiii cuplului regal îl va moșteni.

Pentru moment, titlul nu îi va reveni Prințului Edward, cel mai mic copil al lui Philip și al reginei Elisabeta a II-a, după cum s-a zvonit, chiar dacă ideea inițială era ca el, care a primit rangul de conte odată cu căsătoria cu Sophie Rhys-Jones, să moștenească și Ducatul.

Ducatul Edinburgh va fi moștenit automat de către Charles, Prințul de Wales, cel mai mare fiu al lui Philip și al Reginei Elisabeta, potrivit College of Arms.

“Aceste titluri nobiliare sunt ereditare și la moartea Alteței Sale Regale au trecut la fiul său cel mare, Prințul de Wales. În cazul în care el sau orice deținător al lor este moștenitor al Coroanei, aceste ranguri și toate celelalte deținute vor fuziona cu Coroana”, au anunțat cei de la College of Arms.

Chiar dacă Prințul Charles este acum ducele de Edinburgh, titlul este subsidiar și va fi rar folosit.

Ce se va întâmpla după moartea Reginei Elisabeta

Prințul Edward va putea primi titlul de Duce de Edinburgh abia după moartea Reginei Elisabeta. Atunci, soția sa va fi ducesa de Edinburgh, titlu deținut acum de Regină.

Această decizie a fost aunțată în anul 1999, atunci când fiul cel mic al Prințului Philip s-a căsătorit. La vremea respectivă, reprezentanții reginei anunțau că Edward și-a câștigat dreptul de a deveni Ducele de Edinburgh prin munca sa ca administrator al The Duke of Edinburgh’s Award, program fondat de tatăl său în 1956, potrivit DCnews.